Letovanje za decu iz enklava

Izvor: S media, 19.Jul.2009, 13:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Letovanje za decu iz enklava

Oko 400 dece iz srpskih enklava na Kosovu, zajedno sa njihovim vršnjacima, djacima pešacima iz Raškog okruga letovaće u odmaralištu Crvenog Krsta u Baošićima kod Herceg Novog, saopštilo Ministarstvo za dijasporu.

Deca će u odmaralište "Krasta Djordjević" u Baošićima po grupama dolaziti sve do početka septembra.

U saopštenju se navodi da je tu humanitarnu akciju Ministarstvo dijaspore pokrenulo u saradnji sa Srpskim savezom Švedske i Crvenim krstom Srbije, >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << a do samog početka realizacije projekta, 7. jula 2009. godine, prikupljeno je više od 8,6 miliona dinara.

Boravak dece na moru pomoglo je i oko 19.000 Beogradjana koji su uplatili priloge uz račune za Infostan. Na taj način prikupljeno je 4,7 miliona dinara.

Većini dece ovo će btii prvi put da letuju na moru. Boravak u Baošićima imaće i edukativni karakter, pošto će deca biti uključena u mnogobrojne kreativne radionice koje nudi Letnja škola podmlatka Crvenog krsta Srbije.

U ponudi su muzičke, plesne, likovne, kompjuterske i radionice stranog jezika, a za decu neplivače organizovana je i škola plivanja.

Ministar za dijasporu Srdjan Srećković, najavio je da će to ministarstvo kontinuirano pratiti realizaciju projekta, a predstavnici ministarstva će sve vreme boravka u Baošićima obilaziti decu.

On je najavio i da će Ministarstvo za dijasporu i ubuduće nastojati da organizuje ovakve i slične projekte.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.