Letnji festivali za mlade

Izvor: Blic, 03.Avg.2009, 11:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Letnji festivali za mlade

Subotica - „Fokus" fondacija iz Subotice, posle Festivala elektronske muzike „Summer 3p", priprema za mlade niz kulturnih manifestacija koje će se održati do kraja septembra. Bojan Francuski, projekt menadžer, najavljuje dolazak dva britanska postpank benda koji će 3. avgusta svirati u „Baš kući".

- „Caution Horses" i „Fashoda Crisis", u okviru turneje po Evropi, nastupiće pred subotičkom publikom. Reč je o muzičarima koji spajaju pank i druge >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << muzičke žanrove. Do sada su snimili po jedan samostalan i jedan zajednički nosač zvuka - kaže Bojan Francuski.

Branislav Filipović, direktor „Fokusa", kaže da većina mladih u letnjim mesecima ne može da otputuje na odmor i da je zbog toga neophodno organizovati susrete na kojima će se zabaviti i kulturno se obogatiti.

- Do sada se „Umbria" džez festival održavao u Novom Sadu i Beogradu, a 24. i 25. avgusta gostovaće i u Subotici. Na njemu će nastupiti mladi muzičari iz cele Evrope, a održaće se na prostoru platoa Dr Zoran Đinđić. Predstavićemo i italijanski Filmski festival specijalizovan za umetničke filmove i na Otvorenom univerzitetu organizovaćemo projekcije i susrete sa filmskim autorima iz Italije - kaže Branislav Filipović.

Po prvi put „Fokus" će učestvovati u proslavi dana grada. U muzičkom delu programa građanima će predstaviti subotičke muzičare, koji sviraju rok, hip-hop i druge žanrove.

- Početkom septembra, u saradnji sa „Subotičkom muzičkom omladinom" organizujemo Festival neafirmisanih bendova iz Srbije „String". Do sada su na njemu nastupali i muzičari iz regiona, međutim, zbog finansijskih poteškoća ovogodišnji program sveli smo na domaće grupe. U pregovorima smo i sa nekoliko poznatih bendova koji bi trebalo da nastupe u revijalnom delu - kaže Branislav Filipović.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.