Letnje bašte bez dozvola!

Izvor: Press, 25.Feb.2014, 13:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Letnje bašte bez dozvola!

ZBOG birokratije nijedna letnja bašta u Beogradu ovog trenutka nema dozvolu za rad! Pravni vakuum traje od 25. maja 2013. godine, kada je odlukom Ustavnog suda Republike Srbije, Pravilnik o postavljanju bašte ugostiteljskih objekata na javnoj površini proglašen neustavnim. Nadležni u Gradu tek sada rešavaju ovaj problem, jer su na gubitku i država i ugostitelji.
Uplašene kafedžije, kojima je sezona pred vratima, sve glasnije negoduju. Najveći broj njih na vreme je podneo zahtev, ali svi odreda su dobili negativan odgovor. Kako kažu, inspektori ih posećuju, a oni nemaju šta da daju na uvid.
- Svake godine u novembru regularno podnosim zahtev za produženje dozvole, za letnju baštu. Pre dva meseca sam odbijen uz obrazloženje da Skupština grada nije donela novi pravilnik - priča Goran Serdarević, vlasnik kafea "Pijaneta". - Dolazi ugostiteljska sezona. Bez bašte sam na gubitku, ali na gubitku je i lokalna samouprava, ali i država, koja ubira poreze.
Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove formirao je radnu grupu koja je pisala novi pravilnik. Trenutno se on nalazi u pravnoj službi Privremenog organa, koji bi najverovatnije trebalo da ga usvoji na narednoj sednici, u četvrtak.
OPŠTINE: RUKE SU NAM VEZANE
U Odseku za upravno-pravne poslove opštine Zvezdara kažu da su im vezane ruke do donošenja novog pravilnika o postavljanju bašti ugostiteljskih objekata na javnoj površini. Tek kada Skupština grada, odnosno sada Privremeni organ, donesu pravilnik, mogu da izdaju dozvole ugostiteljima.
PAPIRI STIŽU OD 1. MARTA?
- Novi pravilnik je u pravnoj proceduri. Najverovatnije od 1. marta ugostiteljima će se uručivati dozvole na osnovu zahteva - kaže izvor "Novosti" iz gradske uprave.
Kako saznajemo, u novom pravilniku neće biti nikakvih izmena oko uslova za ugostitelje.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Nijedna letnja bašta nema dozvolu

Izvor: B92, 25.Feb.2014

Beograd -- Zbog birokratije nijedna letnja bašta u Beogradu ovog trenutka nema dozvolu za rad...Pravni vakuum traje od 25. maja 2013. godine, kada je odlukom Ustavnog suda Republike Srbije, Pravilnik o postavljanju bašte ugostiteljskih objekata na javnoj površini proglašen neustavnim...Nadležni...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.