Let u zoru bez znanja advokata

Izvor: Glas javnosti, 31.Jul.2008, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Let u zoru bez znanja advokata

BEOGRAD - Pod okriljem noći, mimo očiju javnosti i medija koji su danima dežurali pred Specijalnim sudom u Beogradu, juče ujutru, oko 3.45, bez imalo pompe, bivši predsednik Republike Srpske Radovan Karadžić odveden je iz suda na put prema pritvorskoj jedinici Haškog suda. Pred sudskim većem Haškog tribunala, koje ga tereti, po 11 tačaka optužnice, za genoid i ratne zločine u BiH, kojim će predsedavati Alfons Ori, ovaj 45. Srbin izručen Hagu, pojaviće se danas u 16 sati. A prema najavama >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << advokata, Karadžić će tražiti da iskoristi svoje zakonsko pravo da se o optužnici izjasni za 30 dana.

Karadžiću bi trebalo da bude proces u sudnici u kojoj je bio i Slobodanu Miloševiću.

Nerma Jelačić, portparol Tribunala, potvrdila je da se Karadžić smestio u pritvorsku jedinicu Sheveningena pošto je u 7.45 helikopterom sleteo u dvorište, dok je još jedan helikopter nadletao. Iz Tribunala je objašnjeno da je prvobitna informacija da su dva džipa sa zatamnjenim staklima ušla u 7.07 u pritvorsku jedinicu i da je u jednom od njih bio Radovan u stvari dezinformacija.

Karadžić je juče ujutru posle četiri sata odleteo avionom Vlade Srbije iz Beograda, koji je sleteo oko 6.30 u Roterdam. Ministarstvo pravde donelo je preksinoć rešenje kojim se dozvoljava izručenje Karadžića Tribunalu. Odluci je, koju je potpisala nova ministarka pravde Snežana Malović, kako je saopštila Vlada Srbije, prethodilo rešenje Okružnog suda u Beogradu da su ispunjene pretpostavke za predaju Karadžića.

ČAVOŠKI: SKANDAL

Srpski akademik Kosta Čavoški, član tima Karadžićeve odbrane, smatra da je izručenje skandalozno: - Od ove vlasti ništa dobro i ne očekujem. U Americi se neko ko je protivzakonito uhapšen i oslobađa. Ali Srbija nije Amerika. Karadžićevo izručenje Tribunalu neće doprineti pomirenju na balkanskim prostorima, nego će samo doliti ulje na vatru.

ORI SE KALI NA GOTOVINI

Sudsko veće sudija Kristine Van der Vinger i Bakona Džastisa Molota predvodiće sudija Alfons Ori. Ovaj sudija uveliko vodi postupak protiv hrvatskih generala Ante Gotovine, Ivana Čermaka i Mladena Markača, a takođe je bio predsedavajući veća koje je oslobodilo Ramuša Haradinaja. Ori je do sada presudio u postupcima za Sarajevo, Brčko, Vlašić i Foču, a bio je sudija na suđenju Stanislavu Galiću, koji je zbog svoje opsade Sarajeva osuđen na 20 godina zatvora (kasnije preinačena u doživotnu robiju). Predsedavao je i na suđenjima Ranku Česiću (osuđen na 18 godina) i Darku Mrđi (priznao krivicu, osuđen je na 17 godina zatvora). Veće koje će voditi proces protiv Karadžića, već je osudilo Dragana Zelenovića na 15 godina.

- Nisu me ni obavestili da ga odvoze, isto kao i one noći kada su ga kidnapovali. Po zakonu su morali da obaveste mene ili nekoga od članova porodice. Sve su uradili tajno, iako je Radovan imao čak i pravo da zatraži da ja krenem. Kako, kada sam za njegovom izručenju saznao iz medija i svojim privatnim kanalom - kaže za Glas Vujačić. A i advokat Goran Petronijević je putem medija saznao za izručenje svog klijenta, a do zatvaranja ovog izdanja našeg lista nije dobio zvanično obaveštenje o transferu.

Vujačiću je MUP po hitnom postupku izdao pasoš, kako bi mu se omogućilo da otputuje u Hag i prisustvuje početku procesa bivšem lideru bosanskih Srba, saopštio je MUP. On ne zna kada će u Hag.

Kolona od tri džipa sa zatamnjenim staklima napustila je juče ujutru oko 3.45 beogradski Okružni sud, a agencije su sa lica mesta prenele da su tri džipa sa zatamnjenim staklima i uključenim rotacionim svetlima izašla iz dvorišta zgrade suda i uputili se ka naselju Konjarnik, a odatle na autoput. Posle 15 minuta, na beogradski Aerodrom „Nikola Tesla“ stigla su četiri džipa, sa zatamnjenim staklima.

Ranije tokom noći između utorka i srede, dva puta viđeni su džipovi kako izlaze iz Specijalnog suda, ali su tokom same noći više puta demantovane sve medijske spekulacije da je Karadžić već u Hagu.

Prema ustaljenoj proceduri, Karadžića je juče trebao da se upozna sa komandirima, čija je obaveza da mu predoče proceduru u pritvoru i njegova prava, a da potom bude i medicinski pregledan. Zatim bi trebalo da su ga obišli predstavnici sekretarijata Tribunala i upoznali sa funkcionisanjem tog suda, da mu bude predstavljen statut i načini na koje može da se brani tokom procesa, odnosno da li želi da se brani sam ili da će da angažuje stručne branioce sa liste haških advokata koji ispunjavaju neophodne uslove.

Sud je sačekao, kako je saopšteno, dva dana „razumnog roka“ da pošta stigne. Pošto žalbe nije bilo, smatrali su da su se stekli uslovi da Ministarstvo pravde donese rešenje o izručenju.

A Nerma Jelačić tvrdi da su dezinformacije da je Tribunal insistirao da Karadžić bude izručen što pre. „Tribunal nije izdavao nikakve apele niti se mešao u odluke Beograda“, izjavila je ona. Isto je rekla i Olga Kavran, portparol haškog tužilaštva.

Direktor vladine Kancelarije za saradnju sa Hagom Dušan Ignjatović izjavio je da je izručenje Karadžića učinjeno u skladu sa zakonom i redovnom procedurom.

- Što se tiče Kancelarije, neće biti nikakvih problema da se potrebna dokumentacija dostavi Karadžićevoj odbrani, koja će moći na nju da računa, ako postoji u državnim arhivama - izjavio je on.

Zasto izostavljate njegovu titulu? On je Dr. Radovan Karadzic!!!

Titulu dr mogu da koriste doktori nauka , a ne i lekari, mada to vecina lekara koristi, mogu je koristiti na slede'i nacin: Ime dr Prezime

ocito je da novinar koji je pisao clanak ne poznaje zakon koji vazi za Hag i ne zna da posto nije ulozena zalba advokat NI NE MORA DA ZNAtacno vreme extradikcije jer nema ni razloga.

Dalje, zaboravljate da Karadzic nije gradjanin Srbije i samim tim za njega ne vaze mnogi clanovi zakona koji bi inace vazili da je to slucaj, mada je i to upitno jer zakon o Hagu (a koji je usvojen jos u proslom stolecu tj za vreme Milosevica ) ima pravo supremacije (vazniji je) nad domaci.mh zakonima

Zatim, Cavoski prica o "nezakonitom hapsenju" a vidimo da advokat nije podneo nikakvu zalbu ni na to.

a o cemu ti pricas?

Srbija nije samostalna zemlja, okupirana je i njeni gradjani su pod upravom onih koji su ih bombardovali.

To je izabrano, da podsetim 5. oktobra 2000te

izdajom Milosevica.

Sudili bi i Putinu da mogu . I , evo , sve cine da opravdaju najveci zlocin krajem 20-og veka --bombardovanje civilnih objekata u Srbiji . I , kako to da niko ne idgivarase za 800 hiljada Srba pobijenih u Jasenovcu ? Decenijama se cutalo ...I , gde se sudi : U Holandiji gde se jos nisu ohladile zrtve aparthejda u Juznoj Africi --zemlju koja je ekonomiju razvijala na krvlju zalivenim dijamantima...

Zasto se nikome ne sudi za preko 100 hiljada civila pobijenih u Iraku ? Postoje li snimci/apso;utni dokazi ko /kako postavlja te silne bombe na javnim mestima >>>? Zasto bih verovao da sami sebe bas uvek ubijaju ? Ko obilazi ogromne zatvore u Iraku da vidi sta se sve dogadja ?

M.Bjelic !

Ma sve sta ovde pises - sve mislim i ja!

Dobar komentar

Zali boze za titulu koji nosi Cavoski !Takav fasista uopste ne treba da ima prisustvo na fakultetu !

Лало, да име Бога пишеш великим словом, не би био тако килав као што јеси, Србија би ти била дража од Аустро-Угарске и фашистичке Немачке. Ти не можеш понети табљу сланине и бостан, а камо ли титулу академика. Таквим у Чуругу попа кида од језика. Бемте блентава, наш Коста има више у пети него ти у глави. Ишш! Не праши ми по салашу. Свашта ће људи помислети.

ima covek i titulu i znanje ko si ti da ocenjujes pravnika .organizuj ideolosko partijsku komisiju da oceni je li mu mesto na fakultetu ili nije antifasisto.

posmatram iz ateljea NOC, tu saputnicu onih koji se skrivaju, onih koji nemaju dobre namere, onih koji se plase svetla, istine, dana...cetke stoje razbacane i bilo koju sliku da zapocnem samo bih mogla oslikati CRNO, jezivo CRNO sto boli, sto vam se urezuje u dusu,mozak i tamo vristi. noc, noc u kojoj caruju vampiri, noc od koje se nadima stomak, noc u kojoj vas zaboli sve sta je u vama ljudsko. noc koja nece imati kraja, u kojo ce SRBIJA biti progutana stvorovima koji izgledaju samo kao ljudi.noc u kojoj pokusavamo da sakrijemo svoj stid, razgolicenost i spremnost da se dajemo belosvetskim bitangama i voajerima. noc u kojoj je stalo da kuca ljudsko srce a pocinje da tuce necije strano,tudje, ne nase, instalirano, kukavicje jer svi mi znamo da noc pripada razbojnicima ili progonjenima, onima koji se plase svetlosti...noc u kojoj je izgubljena NADA, noc koja donosi nemir i nespokoj. i sama cekam da dodju, da me odvedu jer sam i sama KRIVAC! toliko sam godina, u SRCU, u DUSI u CITAVOM TELU prikrivala i RATKA i RADOVANA i zovem vas nocne spodobe dodjite, dodjite, o vi DEMOKRATE NOCNE, DEMONI sa isukanim macevima,dodjite moja su vam vrata otvorena...

Lepo receno Simonida.

Tuzna je nasa stvarnost. Hvala Milosevicu sto nam je pokazao pravu sliku zapada i amerike kojima caruje neljudsko i zversko; i sto je razgolitio najgore i najpoganije u nama samima.

I tebi hvala Simonida sto osecas tugu nasu, jer ne postoji inteligencija bez osecanja.

Neka nam je milostivi Bog u pomoci!

Читам:

Srpski akademik Kosta Čavoški, član tima Karadžićeve odbrane, smatra da je izručenje skandalozno: - Od ove vlasti ništa dobro i ne očekujem. U Americi se neko ko je protivzakonito uhapšen i oslobađa. Ali Srbija nije Amerika.

Па кад је тако добро судство у Америци зашто им одмах не испоручимо момка који је побегао из Америке (с нашим исправама) зато што је истукао једног тамошњег становника. Не! Ми то нећемо иако смо добили од Америке захтев!

Zasto je to po Cavoskom skandalozno?

Kazu da se Cavoski zalaze za rehabilitaciju Nedica, dakle,

on razume Nedica, a ne razume Tadica.

Dvostruki standardi, ocigledno.

Dobro Jutro zelim svima,pratim vec celo vreme ove dogadjaje uvezi Karadjica,prosto ostajem bez komentara kad vidim sta se sve desava oko Srbije i van Srbije,ima ih dosta sto se tese stime a ima ih dosta i sto su ljutito reagovali,na svemu ovome,mada mislim da ovo sto se po Beogradu izdesavalo uopste nije uredu,i opet su pojedinci iskoristili to,to je jedna crna slika i minus po srbiji,ali takvim ljudima se nemoze nista dokazati,njih treba deportovati za Irak...jel zbog pojedinaca olosa sto neznaju nista vise od kamenja i motkama ispasta jedna cela nacija......tako nesto treba izbacivati iz Srbije,,,,,nadam se da ce ova nova vlada,biti dovoljno jaka i izbrisati takve ljude zauvek jel njima nije mesto u Srbiji.........jel su to stvorenja niskog uzrasta...................Pozdravljam sve pametne ljude koju ovu poruku u pozitivnom smislu vide...................

da ivica ali onda bi morati izbacivati i Busa is Amerika/ Iraka itd. Sta je sa tim???

Ova vlada u Srbiju bice izbrisana iz SRBIJE

Oni zlocinci koji Srbe od 1991 ubijaju proteruju satanizuju zatvaraju zlocincima-progalsavaju srbsku zemlju otimaju a na toj otetoj zemlji svoje baze vojne podizu............najvece zlo XX i XXI vijeka vec su u problemima a TEK ce kod kuce svoje iamti nesto slicno sto sunami srbima od 1991-do ovoga casa uradili.

==========================================================================

Velika kriza u USA u bliskoj buducnosti

Ruski mediji javljaju da je USA na ivici krize koja preti opstanku USA...

To je upozorenje Ministarstva Inostranih poslova za ruske novinare..

U narednom periodu slede drasticne i bolne promene u USA...

USA nije neprijatelj Rusije-ali nije ni prijatelj...

MOSCOW. July 29 (Interfax) - Moscow thinks that the United States could face a serious domestic crisis in the near future.

„The U.S. is on the brink of a mass crisis of surviving,” a source with the Russian Foreign Ministry told journalists on Tuesday.

„The U.S. is on the track of drastic and painful changes,” he said. „At first, they have to learn to live within their means,” the diplomat added. Speaking about relations between Moscow and Washington, the source said that less interdependency in Russian-U.S. relations would be useful.

„We can in the future reach the moment when we will be able to stop discussing only the issues the U.S. side is interested in,” he said.

„We are not enemies with the U.S., and unfortunately we are still not friends, but we are depending on each other less and less,” the diplomat said.

http://www.interfax.com/3/414614/news.aspx

http://www.globalresearch.ca/index.php?context=viewArticle&code =20080729&articleId=9704

http://www.silobreaker.com/DocumentReader.aspx?Item=5_885666068

"USA nije neprijatelj Rusije-ali nije ni prijatelj."

Joj, covece ko to misli, dali su svi ljudi blesavi? Kad svi znaju da bi USA mogla da ulazi i izlazi is Rusije i da im daju njihove zakone kao sto rade u Srbiji oni bi to sigurno uradili. Nego oni nesmeju da napadnu Rusiju jer znaju da nebi bilo pobednika! Da bi jedni i drugi bacili samo jednu bombu ceo svijet bi sa raspao u hiljadu komada.

Samo zato USA nesme da im ulazi, ma kakvo prijateljstvo? Nema tu nikakvo prijateljstvo.

Нада Тадић – Илић, сестра председника Србије преко „Правде“ поручује српским властима

Пустите Караџића ухапсите Тадића

Борис у Србију уводи класичну диктатуру. Нико од Тадића нема контакта са Борисом. Колико знам и колико сам чула од рођака сви су га се одрекли. Нико никад од Тадића није био такав.

Била сам поносна на Љубу, Борисовог оца. Нисам поносна на њега нити ћу бити док је он овакав, где му ништа свето није. Он представља само себе и никога више.

Борис ми јесте брат, али срамота ме је што је тако. Поносим се што припадам истом народу као Караџић. Мислим да је Бориса Америка узела под своје и да је кренуо за парама, Тадићима имовинско стање никада није било најважније. Народ треба да се дигне и да се направи нови 05. октобар. Борис не може са својом школом ни Радовану ципеле да брише. Живим у бараци од 13 квадрата, са сином, снајом и унуком. Нисам од Бориса тражила помоћ, нити бих зарад бољег живота ишла да молим да ми помогну јер ми је председник државе брат.

Тадића пореде са Ђинђићем, али он је још гори од њега. Ђинђић је имао тактику, а Борис нема ништа. Одрекла сам се Бориса, од сад па на век. Боли ми што сам род са њим. Кад буду одводили Радована, отићи ћу да легнем испред тог возила. Јесам болесна, али нећу да брукам фамилију. Пре треба ухапсити Бориса него Радована. Он треба да иде тамо где му је место.

· Нада Тадић - Илић, сестра председника Србије, Бориса Тадића каже да свог брата криви због хапшења Радована Караџића.

Иако болесна, Нада Тадић свакодневно долази на Трг, да са Београђанима мирно протестује против хапшења бившег председника Републике Српске. У разговору за „Правду" Нада Тадић-Илић испричала је зашто се одрекла брата, али и зашто је спремна да легне под ауто и спречи власти да Радована Караџића испоруче Трибуналу.

· По којој линији сте рођака Бориса Тадића?

- Отац Бориса Тадића, Љубо и мој отац Станко су браћа по стричевима. Рођена сам у Новом Саду, а већину живота сам провела у Тузли док је Борис био у Сарајеву. Нисмо се виђали са њим. Они су одрасли у средини где је други менталитет, различит од нашег, можда је и то разлог оваквог његовог понашања.

· Како вам се чини политика коју спроводи Ваш блиски рођак, Борис Тадић.

- Никада нисам подржавала политику Бориса Тадића и никада нисам била поносна на њега јер је увек био различит од остале родбине. Ово је класична диктатура коју он предводи. Нико од Тадића нема контакта са Борисом. Колико знам и колико сам чула од рођака сви су га се одрекли. Нико никад од Тадића није био такав.

· Није мала ствар имати рођака за председника. Да ли сте и у једном моменту били поносни на Бориса Тадића као Вашег рођака?

- Била сам поносна на Љубу, Борисовог оца као и на све Тадиће и наше заједничке претке. Борис се много разликује од осталих Тадића. Мислим да он само има презиме Тадић и ништа више. Он не поседује ниједну особину која краси нашу родбину. Ниједну добру особину није ни од кога наследио. Нисам поносна на њега нити ћу бити док је он овакав, где му ништа свето није. Он је представник само свој и ничији више. Сви смо га се одрекли па чак и најрођенији.

Слоба био бољи од Бориса

· Јел можете да упоредите живот у Србији пре Тадића и овај сада?

- Јесте да се у време Слободана Милошевића живело лоше, али не његовом кривицом. Када поредим живот у време Милошевића и овај сада могу да кажем да се живело знатно боље. У то време сам могла да ишколујем децу, а сада то не бих могла никако да урадим. Ако овако остане, питање је како ћемо преживљавати. Слоба је био и патриота.

Тадићи не тргују Србима

· Кажете да Борис није као остали чланови породице Тадић. По чему се разликује?

- Наш чукундеда који се звао Тадија и од кога смо сви ми Тадићи, био је храбар човек. Када је од његовог оца један ага тражио да му доведе кћерку да би он спавао са њом, Тадија је узео за руку сестру и кренуо ка аги. Када су дошли до аге он је рекао: „Пресветли беже приносим вам руку своје сестре" и тражио да се рукује са њим. Када је ага то урадио Тадија је извукао јатаган и распорио агу. Када је дошао кући и када га је отац питао како то да сестру није оставио са агом, он је одговорио: „Нико неће млади цвет уништавати". Такав је био Тадија, а и сви Тадићи који никад нису продавали Србе и Српство, а сада то чини Борис.

Србима није место у кланицама

· Шта би рекли Вашем рођаку када би успели да разговарате са њим?

- Поручила бих му да не шаље Србе у белосветску кланицу и нека се окане тог посла. Ако већ носи презиме Тадић не мора да га осрамоти до краја. Треба да схвати да Тадићи сви од реда воле Караџића, Младића, Милошевића и све Србе...

· Како гледате на Борисову политику?

- Сведоци смо свега што се дешава и шта нам је урадио. Мислим да горег председника није било, а нити горег времена у коме живимо. Каже се народ бира, а њега тај исти народ није изабрао. Он није добио ове изборе. Сваког дана идем на протесте који се организују против хапшења Радована Караџића. Караџић је велика личност у српском народу. Поносим се што припадам истом народу као Караџић, а срамота ме је Бориса.

· Шта мислите, зашто је Борис подржао то хапшење?

- Мислим да га је Америка узела под своје и да је кренуо за парама. Много ме све то боли јер наш род никада није био такав. Нико од Тадића није гледао то имовно стање. Борис би био човек да се обратио нацији и рекао „Таква и таква је ствар, нисмо могли другачије, условљавају нас и ми смо принуђени да га изручимо". А шта је он урадио!? Да би се додворио западу и потврдио лојалност тиранима узео је и изручио човека кога воли сваки Србин.

· Мислите ли да је сам наредио и подржавао хапшење?

- Од када је дошао СПС на власт, они су заједно са Борисом ухапсили Радована. Ко су они да хапсе, који је он то владар? Народ треба да се дигне и да се направи нови 5. октобар. Борис не може са својом школом ни Радовану ципеле да брише, а и многи други. Радован је велики човек који се бринуо о свом народу.

· Живите доста скромно, јесте ли се обратили председнику за помоћ?

- Живим у бараци у којој већ годину дана немам струје. Барака има свега 13 квадрата! Комшиница која живи поред мене на све начине гледа да ме истера из тог дома у коме живим са сином, снајом и унуком. Обраћала сам се и Борисовој канцеларији, али не као његов род већ као обичан грађанин. Нико никад није хтео да ми помогне. Никада се нисам позивала на то да ми је Борис брат. Само ме је контактирала његова секретарица и рекла да је он председник и да не може да брине о свима.

· Зашто му се лично нисте обратили?

- Он није породичан човек, он је саможивац. Њега интересује само његов статус, али не и остали грађани. Борис у срцу нема никакве љубави ни према коме. Ја немам свој идентитет, а он је за дан добио држављанство. Како? Нећу да му се молим и да се понижавам. Ја имам понос као и сви Тадићи. Он то нема!

· Са ким га можете упоредити?

- Ни са ким! Пореде га са Ђинђићем, али он је још гори од њега. Овај је имао тактику, а Борис нема ништа.

· Јел се посећујете са осталим Тадићима? Jесте ли у контакту са Борисовим оцем?

- Нисам ни на који начин у контакту ни са Љубом! Моја браћа су у контакту са њим, али ја не. Остали Тадићи се посећују међусобно, а и ја се виђам са свима. Кад се сретне родбина, њега ни не помињемо. Одрекла сам га се, од сад па на век. Боли ми што сам род са њим, а тако је и свим Тадићима. Не жалим што не контактирам са њим.

· Да ли вам се чини да он воли власт, да не жели ту моћ ни са ким да дели као што га оптужују?

- Нико од Тадића није такав. Али, он изгледа јесте. Нека допусти да неко други дође на власт и покуша да нас извуче из ситуације у којој се налазимо.

· Како ћете се осећати оног тренутка када буду испоручивали Караџића?

- Тада ћу да идем и да легнем испред тог возила које буде кренуло ка аеродрому. Јесте ми здравље нарушено, али ћу бити прави представник свога рода и својих Тадића. Пре треба ухапсити Бориса него Радована. Он треба да иде тамо где му је место.

Предраг Јеремић

„PRAVDA“

Kada isporučite Radovana Karadžića tvorevini NATO-pakta, koja postoji mimo regularnog Međunarodnog suda pravde, niste pristali na saradnju sa međunarodnom zajednicom, već ste pristali na odmazdu savremenog okupatora. Pristali ste na isporuku dela svoga bića, svog zaveta, amaneta i krvi svojih predaka. Pristali ste da jezikom podanika pričate, ne samo o našoj prošlosti već i o našoj sutrašnjici. Pristali ste da vam dželat mir brani! Pristali ste da pobedu u izdaji molite! Pristali ste da ćutke u ustima nosite zgrčeni jauk nepravde! Pristali ste da vam spodoba proglasi operaciju «milosrdni anđeo» legitimnim oblikom lečenja srpske slobodarske i patriotske «zablude»!?

Amerika je nametnula ostatku sveta shvatanje da može posedovati, arčiti i poklanjati svaki kutak sveta kada im se prohte. Njihovoj pohlepi, naročito nakon okončanja blokovske podele nema kraja, ali, jedna zemlja i narod nisu pokoreni sve dok sve dok narod ne pristane na pokornost.

Teško je poverovati da je ovome narodu preče videti kako podaničke krhotine od države Srbije čuče u predvorju Evropske unije, od očuvanja same Srbije. Sačuvati celovitost zemlje Srbije u ovakvim okolnostima, je više od hrabrosti, državničke mudrosti i dipolomatske veštine. ratkokrsmanovic@yahoo.com

Svi su oni isto ratni zlocinci kao Bush,Clinton,Solana,Holbruk belosvetske Djukele,treba covek da ih postroji,oni su stvarali ove Haske zlocince,jednostavno nema Pravde na ovome jadnom Svetu,trenutno gledam sudjenje na televiziji,tako mi je zao sto se nama sve ovo desava,cisto covek da se najezi..........jedna velika nepravda na ovome svetu...cemu ovo vodi neznam,,,,,,,,,,,

od kada je dobijena NOVA STARA VLADA u listu POLITIKA doslo je do strasnih promena! ovaj TEKST koji ste mi Vi iz GLASA objavili slala sam POLITICI najmanje30 puta! jednostavno ne moze da prodje! ali se primecuje da i te kako je povecan broj komentara koji velicaju NOVU STARU VLADU i BORISA licno. izgleda da ce uskoro POLITIKA postati B92!

Brate Radovane, drzi se i izdrzi dostojanstveno do kraja! Ko je Srbin - uz tebe je!

IC+XC+NI+KA

Dosta vise o ovome kretenu! Idemo dalje, gde su Mladic i Hadzic? Mozda da otvorimo kladjenje u Las Vegasu koji ce biti prvi uhapsen?

Sestro simonida ISTO iskustvo s novinom "Politika"imam .Sve sto sam ovde podastro tamo nema sanse da propuste.Zalosnoeto i "Politika" postade kao i B92 anti-srbske propagandne novine.

Zlocianc,peder otapdnik Tadic-Francetic mic po mic uvodi diktaturu.Posle hapsenja karadzica nadam se da unuku Ustaskome Francetic nece preostati jos dugo dana da zlo-cini srbima i Srbiji.

Ko je taj Ustaski unuk iz poznate Ustaske familije Jure Francetica evo nesto o njemu sto se nezna.

http://www.serbiancafe.com/lat/diskusije/mesg/21/012615578/tadici_siptar...

Zelim POSEBNO da se zahvalim sestrama i braci redakciji ovoga nasega srbsko-patriotskoga lista GLAS JAVNOSTI zbog mogucnosti da se slobodno izrazimo i istinu sirimo.

Hvala i bog vas sve blagoslovio redakcijo G.J.

Dr Kardzic i jeste doktor psihijatrije , koliko sam ja citala a ne obican lekar.

Gopodine Bjelic u Iraku nije ubijeno 100 000 ljudi vec milon 1 000 000.Godine 1990 te ubijeno preko 250 hiljada samo za 4 dana posle prvog bombardovanja.S obzirom da se vecina "vojnika" nalazila zakopana u pesku , Amerikanci su isli buldozerima i zive Iracane zartpavali.Od tada su Amerikaci dva puta nedeljno bombardovali Iracki narod punih 14 godina.Za ovo vreme je milion ljudi poginulo.Zaro sam ja bila srecna da je nMilosevic potpisao sporazum u Kumanovu jer nisam zelela da prodjemo kao Irak.Mnogi nemaju pojma da je Americka vojska dobijala po 6 tableta za razne bolesti ali ni tablte sa kojima se Amerikanci hvale naveliko a to su tablete , koje coveku daju ogromnu snagu , nema osecaj zaljenja ili osecaj krivice , moze da sece dete na komade i da ne oseca nista.Dejstvo tablete traje 72 sata a posle toga se vojnik ne seca apsolutno nicega.Otuda i Zalivski sindrom.Koliko god te tablete blokiraju desnu stranu moga , podsvest , ipak , registruje sve i mnogi ljudi su zavrsili u ludnicama.Bar svi znaju u Americi sta se desava sa vojnicima.Te iste tablete je Amerika davala Crncima u Africi da se poubijaju izmedju sebe.Gledajuci ispovest decaka starog samo 12 godina , koji je dobijao tablete jos od svoje 9 te godine i kaze da je mogao da ubije i sikasapi po 100 ljudi na dan a da ne oseca umor ili grizu savesti.Kako se boriti sa takvima ?Jednostavno je nemoguce.Mnogi krive Milosevica sto je potpisao Kumanovski sporazum a niko se nije poturdio da gleda CNN i plan napada.Srpski vojnici ne bi imali sansu , ma kako bili opremljeni i hrabri.Plan je bio da se Srpska strana celo vreme bombarduje , dok Shiptari i vojnici NATO napadaju s druge strane.Ako neko veruje da bi Srbi imali sansu u takvom raut , onda stvarno malo znaju.Nikada necu zaboraviti lik Toni (kretena) Blera , kada su mu na koktel prijemu rekli da je Miloosevic potpisao primirje.Mislila sam tada da ce se slogirai.Pokkusavao je da bude stalozen ali svaki mishic mu je na licu igrao od besa .Ponekad ljudi ovde pisu ono malo sto su procitali ali neznaju sve.Treba procitati mnogo stvari i gledatitv , pa onda sam doneti zakljucak.

Simonida , zaboravi na Politiku .Ja sam je vec izbrisala .Cim je uspostavljena ova sramna vlast , doslo je do cistke u Politici.Sada imamo Borisov "Blic" "Politiku" i najgori od svih medija B92, koji ne zlelim ni da vidim a kamoli da procitam ono sto pisu .Jednom sam procitala nesto i pomislila sam da nacisti pisu i NIKADA VISE.Bolje citati i zute neovine , bar nesto od istine se moze saznati.

A koliko ljudi je odletelo na onaj svet, bez znanja ikog bliskog. Za to se tereti Karadzic!!!

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.