Leskovčanin napunio 100 godina i otkrio koja SRPSKA BILJKA je izvor DUGOVEČNOSTI

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Avg.2018, 10:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Leskovčanin napunio 100 godina i otkrio koja SRPSKA BILJKA je izvor DUGOVEČNOSTI

Jubilarni rođendan nije proslavio

Leskovčanin terzija Aleksandar Stojanović napunio je juče 100 godina, ali svoj jubilarni rođendan nije proslavio jer, kako je rekao, nema s kim budući da su mu drugovi i supruga umrli, a sin i unuci žive daleko.

Pročitajte i:

- Veoma sam tužan. Nekada je moja lepa, a sada već 13 godina pokojna supruga Olivera pravila balove za moj i rođendane svih ukućana, a ja sam se danas zaključao u kući i patim - rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je Stojanović.

Deka Aleksandar je počeo sa radom kao čirak kod starog terzije 1929. godine, a sedam godina kasnije otvorio je svoju radnju za izradu narodne nošnje i to novcem od 200.000 dinara koji je dobio na lutriji.

- Oženio sam najlepšu devojku u Leskovcu. Rodila mi je je najpre sina, a potom i kćer, koja je umrla 11 meseci kasnije od dijareje. Ta rana me još boli, ali oštrica bola vremenom otupi pa smo nastavili život - nastavlja priču o svom životu Stojanović.

Sagradio je prostranu kuću u kojoj danas živi i kupio stan u Leskovcu.

- Niko mi vrata ne otvara sem jednog mlađeg prijatelja povremeno - otkrio je ovaj slavljenik bez torte i svećica.

Stojanović je zamoljen da otkrije recept za dugovečnost. Kaže da je formula rad, ne pušiti i ne piti, ne jesti masna jela, redovno vežbati i trčati.

- Treba piti čaj od trave vodopije koja sprečava pojavu mnogih bolesti - kaže Stojanović koji nema hroničnih tegoba osim što slabije čuje.

U Leskovcu inače živi desetoro ljudi starijih od 90 godina.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.