Izvor: Blic, 11.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lepo tenisko pismo

Kakva godina za domaći tenis! Među osam najboljih u muškoj i ženskoj konkurenciji njih troje su iz Srbije. Sama završnica - neuspeh Novaka Đokovića na Masters turniru u Šangaju - nije mogla da ugrozi ukupan skor o svetskom prodoru ovdašnjeg tenisa koji će za dve godine biti počašćen i mogućnošću da organizuje ATP turnir.

Tokom 2007. više domaćih televizija emitovalo je ključne teniske turnire. Masters je došao kao kruna tih prenosa, „majstorsko pismo" onih koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << su najbolje tempirali formu. Među njima se, naravno, našao i Đoković, a, prema očekivanjima, dominirao je Federer. I sam vizuelni identitet prenosa iz Šangaja karakterisao je sveden stil. Međutim, u rezimeu setova videli smo niz elegantnih pretapanja koja su od običnih kretnji tenisera stvarala raskošnu koreografiju. U skladu sa ciljanim utiskom koji bi trebalo da proizvede pojam Mastersa, bio je i komentar Nebojše Viškovića, koji se prekalio na Grend slem turnirima. Sve u svemu, vrhunski igrači i tehnološka kompetencija realizatora pokazali su koliko je sport smanjio razdaljine između udaljenih delova sveta, a zahvaljujući sve učestalijem korišćenju „sokolovog oka" dodat je još jedan nivo uzbudljivosti.

Da li je ovo maksimum srpskih tenisera i teniserki ili važan korak na putu do samog vrha saznaćemo narednih godina. Imajući, međutim, u vidu njihovu mladost, osnovana je nada da ćemo još dugo uživati u njihovom učešću u eliti.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.