Lepi Georg: Papin sekretar na naslovnici Veniti fera

Izvor: Blic, 15.Jan.2013, 23:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lepi Georg: Papin sekretar na naslovnici "Veniti fera"

Nadbiskup Georg Gensvajn, dugogodišnji lični sekretar pape Benedikta XVI, kog su italijanski mediji prozvali "Lepi Georg", postao je lice sa naslovnice.

Naime, 56-godišnji naočiti sveštenik pojavio se na naslovnici italijanskog izdanja časopisa "Veniti fer" koji će se sutra pojaviti na kioscima. Fotografija nasmejanog, plavookog nadbiskupa objavljena je uz naslov "Otac Georg - nije greh biti lep".

List navodi da je posvetio članak Gensvajnu, kog naziva "Džordžom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Klunijem Svetog Petra", povodom njegovog nedavnog imenovanja za nadbiskupa.

Predstavnica lista je precizirala da Gensvajn nije dao intervju za članak niti je pozirao za naslovnicu, već je redakcija iskoristila postojeću fotografiju.

Gensvajn, koji je postao lični sekretar Jozefa Racingera otkako je on izabran za poglavara rimokatoličke crkve 2005, uzdignut je početkom meseca u rang nadbiskupa.

Nemac kao i sam papa, Gensvajn je, takođe, imenovan za prefekta papinog doma, funkcija koja će znatno povećati njegovu moć u crkvi kako Benedikt XVI bude stario i postajao sve slabiji, prenosi Rojters.

Kao prefekt, Gensvajn će biti zadužen za organizovanje papinih privatnih i javnih audijencija i dnevnih obaveza. Budući da će i dalje biti njegov sekretar, imaće još veću moć odlučivanja ko će imati pristup 85-godišnjem papi.

Povezane vesti: U Vatikanu nema više plaćanja karticama, već samo kešom Papa poručio vernicima da pronađu vremena za razmišljanje Papa na Badnje veče pozvao ljude da pronađu mesta za Boga Papa: Kriza pokazala nesposobnost kapitalizma Slovenački sveštenik "Monsinjor 007" zadužen za bezbednost u Vatikanu

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.