Lenji su i beskorisni. Mi patroliramo i ubijamo...

Izvor: B92, 26.Apr.2023, 10:21

"Lenji su i beskorisni. Mi patroliramo i ubijamo..."

Osnivač i vođa ruske grupe plaćenika Vagner Jevgenij Prigožin izjavio da njegovi plaćenici "patroliraju džunglom u raznim afričkim zemljama".

"U Africi eliminišu teroriste. Mi smo u Africi da zaštitimo one koji od nas traže pomoć, da štitimo afričke civile i njihove nacionalne interese od terorista i bandita. Neki od njih nisu afričkog porekla. To radimo isključivo uz pomoć sredstava koje zaradim kao poslovan čovek", rekao je Prigožin u intervjuu za afrički specijalizovani >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << portal DefenceWeb.

U tom intervjuu on je odbacio tvrdnje o smrti civila koje su navodno prouzrokovali plaćenici Vagner grupe u Srednjeafričkoj Republici i Maliju.

"Sto posto je to laž. To rade Amerikanci i Francuzi koji ne uspevaju da unište militante i teroriste na globalnom nivou. Lenji su i beskorisni. Navikli su da sede u svojim bazama i čuvaju se, dok mi zapravo patroliramo džunglom i uništavamo teroriste", izjavio je šef Vagnera.

Prigožin je govorio i o svom odnosu s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom i Kremljom. Rekao je da on nije povezan s ruskim ministarstvom odbrane, niti sa predsednikom.

"Priče o mom odnosu i poznanstvu s Putinom su vrlo preterane. Naravno, komunicirao sam s njim, ali sve ostalo su glasine. Putina sam prvi put sreo dok je bio predsednik. Moje restorane je posećivao u Sankt Peterburgu dok je bio zamenik gradonačelnika i u to vreme nisam imao interesa za razgovor s njim. Nisam u Putinovom najužem krugu i nemam priliku da ga posetim ili zovem kada god to želim", rekao je Prigožin za DefenceWeb, priznajući ipak, da je njegova grupa uvek imala buran odnos s ruskim ministarstvom odbrane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.