Lenj sam čovek, priznajem to

Izvor: Blic, 30.Okt.2011, 03:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lenj sam čovek, priznajem to

Nikola Pejaković će večeras sa predstavom “Narodni poslanik” koju je režirao u Banjaluci gostovati u ustanovi kulture “Vuk”. Tim povodom razotkriva svoje viđenje pokondirenosti i priznaje da je iako je neprestano zaposlen- jako lenj.

Da li ste promišljajući predstavu imali u vidu gde je izlaz iz gordosti i egocent­rizma?



- Izlaz je u veri, izlaz je u izlazu iz besmislenog ateizma. Ta svesloboda, taj lažni osećaj otvorenosti i opuštenosti, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << taj frigidni imperijalizam kombinovan sa evropskom civilizacijom, to je ono što gura ljude u smrt.

Obično kada se kaže "Nušić” pomisli se na pokondirenost. Nervira li vas ta pojava u našem društvu i da li ste dolazili u iskušenje da joj se rugate na sceni?

- Iskreno, šta god da radim, radim nekim drugim sistemom, ne reagujem na drušveno-političke ili socijalne teme. Možda to tako izgleda, možda izgleda da se bavim svakodnevnicom i žutilom, ali, sve je to već viđeno, ljudi prave stalno iste greške i problemi su isti kao i u antičko vreme. Glupost je večna, primitivizam caruje, ljudskost je retka... Uvek bila.

Napustili ste Beograd posle skoro 25 godina život u njemu?

- Trebao mi je predah.

Šta priželjkujete da radite i spremate li nešto novo?

- Radim pomalo. Priželjkujem spokojan život.

Da li vas nekada obuzme lenjost?

- Da, lenj sam čovek, prilično. To je jadno, žalosno, priznajem.

Postali ste tata. Šta jedva čekate da radite sa detetom kada malo poraste?

- Jesam. Neka radi šta hoće, ja ću samo da asistiram i neke stvari da naredim.

Gledajući današnje klince,mislite li da treba da se obračunavaju sa prošlošću?

- Ne treba ni sa čim da se obračunavaju, treba samo da žive kao ljudi, prošlost je prošlost, lanjski sneg. Deca nisu kriva ako su roditelji budale ili ako su činili čuda.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Nikola Pejaković: Lenj sam, priznajem

Izvor: medio.rs, 30.Okt.2011

Nikola Pejaković će večeras sa predstavom Narodni poslanik koju je režirao u Banjaluci gostovati u ustanovi kulture Vuk. Tim povodom razotkriva svoje viđenje pokondirenosti i priznaje da je iako je neprestano zaposlen- jako lenj.

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.