Lekarski uputi važiće godinu dana, a radi se i na ukidanju

Izvor: B92, 27.Okt.2017, 23:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lekarski uputi važiće godinu dana, a radi se i na ukidanju

Beograd -- Uputi sa kojima pacijenti idu na pregled kod lekara specijaliste važiće još sledeće godine, a radi se na tome da se ukinu u potpunosti, piše "Politika".

"Najpre će važnost uputa sa sadašnjih šest meseci, izmenama i dopunama Zakona o zdravstvenoj zaštiti biti produžena na godinu dana, a radimo na tome da se oni potpuno ukinu", istakao je u intervjuu za "Politiku" doktor Vladimir Arsenijević, koordinator Integrisanog informacionog zdravstvenog sistema (IZIS).
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Kako se navodi, izmenama i dopunama zakona o zdravstvenoj zaštiti pacijentima će biti olakšan odlazak kod specijaliste i u bolnicu, a elektronsko zakazivanje već smanjuje štetu bolesnih od šaltera do šaltera.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Produžava se važenje lekarskih uputa, radi se i na ukidanju

Izvor: RTS, 27.Okt.2017

. Uputi sa kojima pacijenti idu na pregled kod lekara specijalista, na dijagnostičke preglede i snimanja, kao i u bolnicu, važiće, po svoj prilici, još sledeće godine, a radi se na tome da se ukinu u potpunosti, piše "Politika".

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.