Izvor: S media, 19.Apr.2012, 17:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lekarima KBC po dve godine zatvora zbog smrti pacijenta

Prvi osnovni sud u Beogradu osudio je danas na po dve godine zatvora troje lekara Kliničko-bolničkog centra u Beogradu zbog neadekvatnog i nesavesnog lečenja koje je izazvalo smrt Ljiljane Arambašić (18) 2002. godine, dok je četvoro njihovih kolega oslobodio optužbi.

Istom presudom osuđenim lekarima Gordani Miletić, Veri Milenković i Milošu Radoviću izrečena je mera zabrane obavljanja delatnosti od dve godine.

Optužbi su >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << oslobođeni Snežana Vukajlović, Aleksandar Jovanović, Srboljub Milićević i Aleksandra Dimitrijević.

Sud je porodicu preminule uputio da u parničnom postupku stavi zahtev za naknadu štete.

Strašno: Lekari ubijali bebe čije majke nisu dale mito

Lekari zapalili pacijenta tokom operacije!

Vranje: Optuženi lekari zbog smrti devojčice

Osuđeni kao i tužilaštvo imaju pravo da uzlože žalbu na ovu presudu Apelacionom sudu u roku od 15 dana od prijema pisanog otpravka presude.

Svi lekari se terete da su nesavesnim lečenjem izazvali smrt Arambašićeve, koja je umrla od zapaljenja slepog creva 21. februara 2002. godine jer nisu uspeli da postave dijagnozu niti da pruže odgovarajući medicinski tretman.

Veštaci Medicinskog fakulteta u Novom Sadu utvrdili su da je Klinički centar u Beogradu tehnički i kadrovski tako opremljen da je moglo da se prepozna zapaljenje slepog creva i da se na vreme hirurški interveniše.

(Tanjug)

FOTO:KBC

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lekarima KBC-a dve godine zatvora

Izvor: B92, 19.Apr.2012

Beograd -- Prvi osnovni sudu u Beogradu osudio je na po dve godine zatvora troje lekara KBC-a u Beogradu zbog nesavesnog lečenja koje je izazvalo smrt Ljiljane Arambašić...Tada 18-ogodišnja devojka preminula je 2002. godine...Istom presudom osuđenim lekarima Gordani Miletić, Veri Milenković i...

Nastavak na B92...

Zatvorske kazne za nesavesno lečenje

Izvor: RTS, 19.Apr.2012

Troje lekara Kliničkog centra Srbije osuđeno na po dve godine zatvora zbog neadekvatnog i nesavesnog lečenja koje je izazvalo smrt Ljiljane Arambašić. Četvoro lekara oslobodio optužbi. ..Prvi osnovni sudu u Beogradu osudio je na po dve godine zatvora troje lekara Kliničkog centra Srbije zbog...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.