Lekari zapalili pacijenta tokom operacije!

Izvor: S media, 07.Apr.2012, 15:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lekari zapalili pacijenta tokom operacije!

Pacijent na zagrebačkom Rebru je tokom rutinskog zahvata na grudnom košu zapaljen, zato što lekari nisu dovoljno dugo čekali da se ohlade sve hemikalije za sterilizaciju, pa su se aktiviranjem električnog noža zapalile pare koje su još bile na koži pacijenta. Aktivirali su se čak i protivpožarni uređaji ugrađeni u modernim operacionim dvoranama. Zavladala je prava panika.

Slučajno ranio oca lovačkom puškom

Hrvatska: Pronađene nestale sestre
>> Pročitaj celu vest na sajtu S media << />
Horor u školi: Drugarici iz razreda skinuli gaćice!

Ipak, lekari su se brzo snašli i ugasili plamen na pacijentu. Povrede, kažu na klinici, ipak nisu bile opasne po život.

- Istina je, pre mesec dana tokom rutinskog čišćenja rane nakon operacije, hirurzima se zapalio pacijent. Taj događaj prijavljen je u kancelariji za kvalitet KBC-a što je standardna procedura na našoj klinici - rekao je Jutarnjem listu prof. dr. Bojan Biočina, šef Klinike za kardiohirurgiju.

Biočina dodaje da ništa nije zataškano niti je to ikome bila namera, već da je sve prošlo proceduru koja je uobičajena u kontroli kvaliteta na klinici kad se dogodi nešto neuobičajeno.

On kaže da se pacijent nije žalio i da barem za sada ni nekari ni bolnica nisu prijavljeni Hrvatskoj lekarskoj komori niti je podignuta sudska tužba.

Iako zapaljenja pacijenata nisu česta, američki podaci govore da godišnje u SAD-u ima više od šesto takvih slučajeva. Zbog toga Američka agencija za hranu i lekove redovno traži unapređenje procedure izbegavanja požara u hirurškim dovoranama.

(Jutarnji list)

Foto: Jutarnji list-Goran Mehkek/CROPIX

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.