Lekar koji je živu ženu proglasio mrtvom dao otkaz

Izvor: Mondo, 19.Avg.2019, 22:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lekar koji je živu ženu proglasio mrtvom dao otkaz

Lekar kikindskog Doma zdravlja N. B. (30) dao je otkaz u ovoj ustanovi i pre isteka suspenzije koja mu je izrečena jer je 1. avgusta pacijentkinju I.K. (89) prilikom pregleda u njenoj kući proglasio mrtvom, iako je žena bila živa.

Foto: Mondo/Stefan Stojanović

Baka je posle pogrešne dijagnoze živela još četiri dana, a preminula je u Opštoj bolnici u Kikindi.

Lekar je nadređenima priznao grešku, a unutrašnja kontrola, koja je ispitivala ovaj >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << slučaj, utvrdila je da je pogrešio jer prilikom pregleda pacijentkinje nije koristio ni stetoskop ni EKG aparat, te nije pravilno postupio prilikom utvrđivanja vremena i uzroka smrti.

"Lekar je bio suspendovan na 15 dana, ali je sam podneo zahtev za raskid ugovora o radu i pre isteka tog roka. To znači da on više nije zaposlen u ovoj ustanovi. Prethodno je priznao svoju grešku i shvatio da je najbolje da sam okonča ovaj za sve nas težak slučaj. Teško da bismo mogli da pređemo preko ovog propusta, jer se, nažalost, ponovio", objasnila je za "Večernje novosti" dr Biljana Marković, direktorka Doma zdravlja.

Lekar je napravio grešku prilikom pregleda pacijentkinje u njenoj kući, gde je Hitna služba došla po pozivu porodice, jer je ona bila u teškom zdravstvenom stanju.

Kada ju je, kako tako, pregledao, lekar je ženu proglasio mrtvom. Međutim, kada su malo kasnije u kuću došli pogrebnici, a rodbina ih zamolila da joj skinu nakit, baka je dala jasne signale da je živa. Ponovo je pozvana Hitna služba i bolesnu staricu je prebacila u kikindsku Opštu bolnicu, gde je žena, na odeljenju Neurologije, preminula četiri dana kasnije.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.