Lekar Majkla Džeksona osuđen na četiri godine zatvora

Izvor: Blic, 30.Nov.2011, 09:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lekar Majkla Džeksona osuđen na četiri godine zatvora

Sud u Kaliforniji osudio je Konrada Marija, ličnog lekara pokojne pop-zvezde Majkla Džeksona, na četiri godine zatvora za ubistvo iz nehata 2009. godine. Mari je 7. novembra proglašen krivim za smrt pevača, a sudija je odlučio da mu da maksimalnu kaznu.

Advokati osuđenog lekara tražili su da bude osuđen na uslovnu kaznu, a nakon izricanja presude odmah su uložili žalbu.

Tužilaštvo je zadovoljno odlukom suda, ali traži dodatno još 70 miliona dolara odštete >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << namenjih deci Majkla Džeksona.

- Onaj ko objektivno sagleda situaciju doći če do zaključka da je Konrad napustio svog pacijenta. Ovo je neprihvatljivo ponašanje jednog lekara, sramno za njegovu profesiju - rekao je sudija po izricanju presude.

Majka Konrada Marija pre izricanja presude molila je sudiju da ga osudi na društveno korisni rad i da bude blag prema njenom sinu, jer nije imao nikakve probleme sa zakonom do sada i da je tužan zbog smrti svog prijatelja.

Tužioci su okrivili Marija za nemar prilikom lečenja Džeksona, jer je u njegovoj kući držao opasan lek, nije pratio njegovo stanje, odlagao da pozove hitnu pomoć i nije rekao lekarima da je pevaču dao propofol.

Povezane vesti: Doktor Majkla Džeksona osuđen na četiri godine zatvora

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.