Ledolomci probili četiri kilometra ledene barijere

Izvor: B92, 18.Jan.2017, 12:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ledolomci probili četiri kilometra ledene barijere"

Novi Sad -- Mađarski ledolomci koji su i noćas razbijali ledenu barijeru u daljskoj krivini na Dunavu probili su se kroz četiri kilometra leda i napreduju.

To je saopštilo Javno vodoprivredno preduzeće Vode Vojvodine.

Pošto su na pojedinim mestima naslage leda debele i oko dva metra, i dalje je teško proceniti koliko će im trebati vremena da savladaju celu deonicu od 15 kilometara, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da će potiskivač "Sloga" i danas >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << širiti koridor između novosadskih mostova, kako bi se bezbedno prihvatio uzvodni led koji se očekuje posle probijanja barijere u daljskoj krivini.

Navodi se da na Savi leda ima sve manje pa je na toj reci danas ukinuta odbrana od zagušenja ledom, dok su Tisa i banatski vodotoci i dalje pod ledom.

Redovna odbrana od zagušenja ledom sprovodi se na 643 kilometra Tise i banatskih vodotoka, a vanredna na 104,7 kilometara Dunava, dok je debljina leda od pet do 15 centimetara, piše u saopštenju.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ledolomci probili četiri kilometra ledene barijere

Izvor: NoviMagazin.rs, 18.Jan.2017

Mađarski ledolomci koji su i tokom noći razbijali ledenu barijeru u daljskoj krivini na Dunavu, probili su se kroz četiri kilometara leda i napreduju prema kraju barijere, saopštilo je danas Javno vodoprivredno preduzeće Vode Vojvodine...Pošto su na pojedinim mestima naslage leda debele i oko dva...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

B92 na razbijanju leda: Ozbiljnije nego 2012. VIDEO

Izvor: B92, 18.Jan.2017

Beograd -- Mađarski ledolomci koji su počeli da razbijaju ledenu barijeru kod daljske krivine probili su četiri kilometra...Očekuje se da do sutra ujutru probiju celu barijeru dugačku ukupno 15 kilometara. Za to vreme, kod Novog Sada potiskivač Sloga oslobađa koridor za prolazak santi leda nizvodno,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.