Ledolomci pobedili  Dunav i Sava nisu više blokirani

Izvor: B92, 11.Feb.2017, 01:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ledolomci pobedili " Dunav i Sava nisu više blokirani

Obustava plovidbe na celom toku Dunava i Save kroz Srbiju je ukinuta jer je razbijen led na rekama.

To je saopštilo Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Borba ledolomaca u Srbiji i brodova potiskivača sa ledom, kojima su se kasnije priključila i četiri mađarska ledolomca, trajala je više od mesec dana, tokom kojih su razbijani ledeni čepovi na Dunavu kod Apatina, Dalja, Đerdapa, Surduka, Novih Banovaca, Grocke i Smedereva.

Situacija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na rekama je tokom trajanja elementarne nepogode bila sve vreme pod kontrolom i izbegnuto je da materijalna šteta bude još veća, ističe se u saopštenju.

Potpuna zabrana plovidbe na Savi i Dunavu uvedena je 8. januara, nakon što je prethodno obustavljena plovidba Tisom i hidrosistemom Dunav-Tisa-Dunav.

Zabrana plovidbe na Tisi, uvedena 5. januara, i na kanalu Dunav-Tisa-Dunav, uvedena 6. januara, i dalje je na snazi.

Danas je ukinuta zabrana upotrebe ugostiteljskih objekata u Dunavcu, od Velikog ratnog ostrva do Ušća, kojima je bio zabranjen rad zbog opasnosti od leda koji je naneo oštećenja tim plovilima tokom trajanja ledostaja na Dunavu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.