Led na Dunavu kod Zemuna oštetio više stotina plovila

Izvor: Studio B, 19.Feb.2012, 20:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Led na Dunavu kod Zemuna oštetio više stotina plovila

Više stotina čamaca i splavova oštećeno na Zemunskog keju kada se oko 16 sati pokrenuo led na Dunavu.

110 plovila koji su bili usidreni izmežu Venecije i Šarana viš nije tamo 80 se odvezalo. 30 je izvučeno. Brodovi kablar i topola koji krckaju led su trenutno na Duvanu, a ujutro će, kažu u Beograd vodama biti procenjivana šteta. Oni su pozvali vlasnike brodova da tokom noću budu uz svoja plovila.

Zbog leda koji je počeo da se topi i kreće Dunavom kod Zemunskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << keja, kao i pored Hotela "Jugoslavija", došlo je do "sudara" više marina i splavova, a čamci i brodići su se "naslagali" jedan na drugi.

Kod Zemunskog keja potonuo je jedan brod-restoran, a rečna policija je primila dojavu da se sa veza kod hotela "Jugoslavija" otkačio brod - restoran "Aleksandar", i odmah je upućena patrola rečne policije. Vlasnici objekata i plovila na tom delu Dunava čine sve kako bi odblokirali svoje čamce iz ledenih okova, i spasili ih od uništenja.

Marina "Nautek", koja se nalazi kod Zemunskog keja, udarila je u marinu "Bond" nošena ledom i tom prilikom je potonuo oko 30 metara dugačak most koji spaja obalu sa tom marinom, tako da se do nje može doći samo čamcem.

Tako je i na drugim splavovima, pokidani su vezovi, mostovi su se ili srušili u Dunav ili "podigli" tako da se njima ne može doći do objekata, već se koriste alternativna sredstva. Svi splavovi iza Hotela "Jugoslavija" su pribijeni jedan uz drugi i pretrpeli veća ili manja oštećenja, a vlasnici i njihovi prijatelji pokušavaju da ih odvoje i "zakrpe" rupe.

Nema povređenih među vlasnicima čamaca, niti među gostima koji su se u tim momentima našli na dunavskim restoranima.

Saobraćaj na Pančevačkom mostu bio je u prekidu nešto više od 20 minuta zbog bojazni da bi četiri barže, koje su se otkačile kod SC "Milan Gale Muškatirović", mogle da udare u stubove mosta.

Čim je MUP Srbije dobio informaciju da barže plove ka Pančevačkom mostu, više policijskih patrola uputilo se tamo i blokiralo sve prilaze mostu. Na sreću, barže su prošle pored stubova i most je oko 18 sati ponovo otvoren za saobraćaj.

Kako kažu u nadležnim institucijama, svi beogradski mostovi su bezbedni i nema bojazni da će neke od njih oštetiti sante leda koje se kreću Dunavom i Savom.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.