Led ispod snežnog pokrivača opasnost u vožnji

Izvor: RTS, 10.Jan.2017, 09:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Led ispod snežnog pokrivača opasnost u vožnji

Hladno jutro, sa temperaturama koje se kreću i od 15 do 21 stepena ispod nule, koliko je izmereno na Kopaoniku, Sjenici i Ćupriji uslovljavaju i otežane uslove na putevima.
Kako je saopštio AMSS, opasnost u vožnji predstavljaju upravo niske temperature i led koji se nalazi ispod novoformiranog snežnog pokrivača kojeg je teško primetiti.
Vozače očekuje dobra prohodnost na auto-putevima i putevima >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << I i II prioriteta. U nižim predelima kolovozi su morki ili pod manjim snežnim pokrivačem kojeg ima u raskvašenom stanju, dok na putevima II i III prioriteta u višim predelima treba računati na sneg na kolovozu do 5, a na putevima u planinskim područjima i do 10 centimetara.
Najviše snega proteklih dana palo je na području Timočke i Negotinske krajine, na jugu i jugoistoku Srbije na putevima Leskovca, Vranja, Niša, Dimitrovgrada, Kuršumlije i Pirota zbog čega je na pojedinim deonicama sužen kolovoz zbog manjih snežnih nanosa.
Svi prilazi Kopaoniku su prohodni, a preporučuje se prilaz sa zapadne strane preko Jošaničke Banje.
Ovaj prilaz proširen je u punoj širini, dok je iz pravca Brusa zbog pojačanog vetra i manjih nanosa kolovoz, na pojedinim deonicama mestimično sužen.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Led glavna pretnja vozačima: Česta proklizavanja, povedite računa NAROČITO NA OVIM DEONICAMA!

Izvor: Telegraf.rs, 10.Jan.2017

Mraz uslovljava otežane uslove na putevima, a glavnu opasnost u vožnji predstavljaju upravo niske temperature i led koji se nalazi ispod novo-formiranog snežnog pokrivača kojeg je teško primetiti, saopštili su iz AMSS...Vozače očekuje dobra prohodnost na autoputevima i putevima I i II prioriteta...

Nastavak na Telegraf.rs...

Dinkić: Saslušan sam o više slučajeva pa i Mobtelu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Jan.2017

Bivši ministar Mlađan Dinkić sašlušan je danas u svojstvu građanina u SBPOK-u, a potom je novinarima rekao da je bilo reči o različitim slučajevima, među kojima je i Mobtel...On to, međutim, kazao je, ne povezuje sa obustavljanje postupka protiv nekadašnjeg vlasnika te firme Bogoljuba Karića..."Jedna...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.