Lečimo, ali ne maltretiramo

Izvor: Kurir, 23.Maj.2009, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lečimo, ali ne maltretiramo

BEOGRAD - Srpska javnost zgrožena je posle objavljivanja video-snimaka koji prikazuju surove metode lečenja zavisnika u Duhovno-rehabilitacionom centru Crna reka

BAJDENOV UTICAJ

U saopštenju centra Crna reka navodi se da je emitovanje snimka u direktnoj vezi s posetom potpredsednika SAD Džozefa Bajdena.

- Hronologija je jednostavna: Bajden dolazi u Srbiju, episkop Artemije mu kao predstavniku okupacione sile ne pruža dobrodošlicu u manastir Visoki >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Dečani, domaće „progresivne“ snage su ogorčene i koriste snimak koji je star nekoliko godina da diskredituju vladiku Artemija, koji je dao blagoslov za osnivanje centra, kao i oca Branislava. Moramo da naglasimo činjenicu: batine nisu vaspitni metod u RC Crna reka! Ovako kako su medijski predstavljene, stiče se utisak da su obavezni deo terapije, verovatno obavezna porcija posle doručka ručka i večere?!  Na snimku je zaista bilo prekoračenja odgovornosti, i centar je preduzeo mere da se takvi događaji ne ponavljaju - kažu u Crnoj reci.

NISMO NVO

Na optužbe da je kamp za lečenje narkomana zapravo nevladina organizacija koja koristi eparhijski pečat i ne izdaje potvrde za primljeni novac, Branislav Peranović ima spreman odgovor.

- To su sve besmislice i gluposti! Nismo NVO, centar je osnovala eparhija. Imamo svoj PIB i pečat. Sa mnom rade još tri sveštenika i moja porodica. Ćerka ne vodi knjigovodstvo, kako se priča, imamo još tri kampa i svaki se posebno knjiži po crkvenim kanonima. Nikoga ne možemo da prinudimo da ostane šest meseci, a ne naplaćujemo boravak, već dobijamo donacije od roditelja, u proseku od po 200 evra mesečno. Obraćali smo se raznim institucijama i ministarstvima za pomoć, ali bez uspeha - kaže Peranović.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.