Le Pen tužio sopstvenu stranku

Izvor: B92, 12.Jun.2015, 12:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Le Pen tužio sopstvenu stranku

Veteran krajnje desnice, francuski političar Žan Mari Le Pen, podneo je tužbu protiv svoje stanke Nacionalni front, koju je svojevremeno osnovao.

Kako se navodi, Le Pen je podneo tužbu zbog odluke partije da ga suspenduje sa mesta počasnog predsednika, zbog antisemitskih izjava.

Le Pen, koji ima 86 godina, je u velikom sukobu sa svojom ćerkom Marinom, koja sada vodi stranku i želi da se distancira od očevih ekstremističkih stavova, prenose agencije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Kako su naveli francuski mediji, Le Pen se obratio sudu u Nantereu, zapadno od Pariza, koji se bavi posebno brzim slučajevima.

Stranka planira da dopusti članovima da narednih nedelja glasaju o tome da li da mu ukunu titutlu doživotnog predsednika.

Marina Le Pen je suspendovala svog oca, pošto je ponovio zapaljive primedbe iz prošlosti, kada je nacističke gasne komore nazvao "detaljima istorije".

Kako izgleda, to je bila kap koja je prelila čašu za Marinu, koja želi da oslobodi stranku svog otvoreno rasističkog i antisemitslog imidža, što je i dovelo do njenog razlaza sa ocem.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Le Pen tužio sopstvenu stranku

Izvor: Nezavisne Novine, 12.Jun.2015

PARIZ - Veteran krajnje desnice, francuski političar Žan Mari Le Pen, podnio je tužbu protiv svoje stanke Nacionalni front, koju je svojevremeno osnovao...Kako se navodi, Le Pen je podnio tužbu zbog odluke partije da ga suspenduje sa mjesta počasnog predsjednika, zbog antisemitskih izjava...Le Pen,...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.