Lazović: U Srbiji u jeku stambena kriza, izazvana enormnim rastom cena zakupa

Izvor: Beta, 05.Dec.2022, 15:37

Lazović: U Srbiji u jeku stambena kriza, izazvana enormnim rastom cena zakupa

Narodni poslanik pokreta Ne davimo Beograd Radomir Lazović izjavio je danas u Kopenhagenu da je u Srbiji u jeku stambena kriza, izazvana enormnim rastom cena zakupa stanova.Lazović, koji je deo tročlane delegacije pokreta Ne davimo Beograd na Šestom kongresu Evropske zelene partije u Kopenhagenu, rekao je agenciji Beta da stambena kriza "najviše pogađa studente, samohrane majke i mlade bračne parove"."Nažalost, najviše su pogođeni studenti, samohrane majke i mladi bračni parovi koji daju i do 60 odsto mesečnog prihoda na plaćanje zakupa stanova i troškove režija. Ovakvo stanje je neizdrživo jer ljudi ostaju bez domova", kazao je Lazović, šef poslaničke grupe "Zeleno-levi klub, Ne davimo Beograd, Moramo".Lazović je naveo da su članovi delegacije pokreta Ne davimo Beograd na kongresu Evropske zelene partije imali brojne susrete na kojima su razgovarali "o pravednoj energetskoj tranziciji ili zagađenju vazduha kao regionalnom problemu", ali i o rešavanju problema stanovanja."Bila je ovo prilika i da sa predstavnicima zelenih u Evropskom parlamentu (EP) razgovaramo o rešavanju problema stanovanja. U razgovoru sa evroparlamentarkom Kim van Sparentak (Sparrentak), predstavili smo naše predloge zakona za uvođenje kontrolisane stanarine po uzoru na veliki broj zemalja EU", rekao je Lazović.Naveo je da bi "kontrolisana zakupnina stanova, čiji bi maksimalni iznos bio vezan ...

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Lazović: U Srbiji u jeku stambena kriza, izazvana enormnim rastom cena zakupa

Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Dec.2022

Narodni poslanik pokreta Ne davimo Beograd Radomir Lazović izjavio je danas u Kopenhagenu da je u Srbiji u jeku stambena kriza, izazvana enormnim rastom cena zakupa stanova.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.