Lažno sletanje na Mesec?

Izvor: Vesti-online.com, 02.Jan.2015, 14:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lažno sletanje na Mesec?

Omiljena tema teoretičara velikih zavera je sletanje Apola 11 na Mesec, 1969. godine. Naime, postavlja se pitanje da li su zaista, 16. jula pomenute godine američki astronauti napravili istorijski korak i nogom kročili na Mesec, ili je, kako neki tvrde, Apolo 11 samo kružio oko Zemljine orbite, dok su čuveni snimci rezultat dobro izrežiranog i snimljenog filma u holivudskim studijima.

Za ove tvrdnje postoji bezbroj navodnih dokaza, a najinteresantniji su oni koji se tiču >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << čuvenih snimaka. Pored ove tvrdnje, postoje i oni koji veruju da su astronauti zaista tada sleteli na Mesec, ali da su snimci napravljeni na Zemlji.

Ova teorija nije nelogična, naročito ako uzmemo to koliko je Amerikancima bilo važno da, u trci sa tadašnjim SSSR-om, prvi stignu na Mesec. Veličina takvog uspeha bila je, razume se, dovoljno važna da se od svega napravi spektakl. Iako postoji mnogo teorija, dve su se izdvojile. Ili Amerikanci uopšte nisu sleteli na Mesec ili oni to jesu uspeli, ali su foto-dokazi lažirani.

Hoće li ikada biti skinuta senka sumnje na ovaj događaj, ostaje da sačekamo. U međuvremenu, internetom kruže fotografije pomenutih snimaka i pitanja na koja niko do sada nije dao uverljiv odgovor.

Neka od njih su kako je moguće da zastava vijori kada na Mesecu nema atmosfere ili, kako to da se ni na jednoj fotografiji ne vide zvezde, iako bi to bilo očekivano jer bi, baš zbog nedostatka atmosfere, trebalo da se vide bolje nego što ih mi vidimo s Zemlje. Na jednoj fotografiji je nelogična različita dužina senki astronauta, a neke, pak, ukazuju na to da je moralo da bude više izvora svetlosti...

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.