Izvor: B92, 26.Jun.2008, 04:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lažni dileri deviza u Beogradu

Beograd -- U Beogradu su se ponovo pojavili ulični prodavci deviza, piše Blic, upozoravajući da se radi o prevarantima.

U tekstu pod naslovom "Lažni dileri otimaju novac od građana", list piše da su navodni dileri stacionirani kod Poštanske štedionice u Kraljice Marije, kao i kod Železničke i Autobuske stanice, na gradskim pijacama, pa i ispred bolnica. Prevaranti nude građanima povoljniji kurs za zamenu deviza od onog u menjačnicama.

"Ti dileri zovu se ’lomači’, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << jer ’lome’ novac. Oni ga broje pred klijentom, ali ga posebnim potezom ruke zamene drugim smotuljkom novca u kome su sitni apoeni, i građanin tako za 100 evra dobije i do 5000 dinara manje", za Blic objašnjava Borislav Brujić, predsednik Udruženja menjača Srbije.

Prevaranti ne prezaju ni od otvorenog otimanja novca. Naime, predstavljajući se žrtvama kao radnici obezbeđenja menjačnica, dešava se da, kada žrtva izvadi novčanik da prebroji novac koji je zamenila u obližnjoj menjačnici, lopov otme novčanik i pobegne.

Zbog toga, građanima se savetuje da menjaju devize isključivo u ovlašćenim menjačnicama ili bankama, te da, ukoliko uoče ulične dilere, prijave to kol-centru Narodne banke Srbije na brojeve telefona 011/3027-379 ili 011/3027-380.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Lažni dileri otimaju novac od građana

Izvor: Blic, 26.Jun.2008

Ulični prodavci deviza, tačnije prevaranti, ponovo su izmileli na ulice Beograda. Mrmljanje kroz zube „Devize, devize" može se čuti od dilera koji se stacioniraju kod Poštanske štedionice u Ulici kraljice Marije, Železničke i Autobuske stanice, na gradskim pijacama, pa i ispred bolnica....

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.