Lažne vesti izazvale paniku Oglasila se OPERSKA PEVAČICA koju su optužili da je zarazila članove Simfonijskog orkestra (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Mar.2020, 20:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Lažne vesti izazvale paniku" Oglasila se OPERSKA PEVAČICA koju su optužili da je zarazila članove Simfonijskog orkestra (FOTO)

Dragana godinama živi u Italiji

Pre deset dana se u medijima pojavila neproverena informacija da je operska pevačica koja je došla iz Italije zarazila članove Simfonijskog orkestra u Nišu korona virusom.

Reč je o operskoj pevačici Dragani Moles koja već godinama živi u Italiji. Mi smo razgovarali sa njom i potrudili se da saznamo da li je ta informacija tačna i da li je postojala bilo kakva mogućnost da baš ona članovima niškog Simfonijskog orkestra prenese >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << korona virus.

Dragana je u Srbiju došla 18. februara, kada je situacija u Italiji tek počela da se pogoršava. Sve do 3. marta nije imala nikakav kontakt sa članovima orkestra, a tada je započela probe za koncert koji je održan 6. marta.

- Ja sam u Srbiju došla 18. februara i pregledana sam na aerodromu. Od tada sam više puta bila u Sofiji, tamo sam posetila ORL kliniku. Ja u kući imam nepokretnu majku, onkološkog bolesnika, ona je najugroženija kategorija ovog društva. Da li mislite da bih rizikovala njen život? - započela je svoju priču Dragana.

Najviše je kaže povredilo to što je neko objavio pretpostavku, neproverenu informaciju.

- Zvala sam i ORL u Nišu, pitala ih za simptome, rekli su mi da nemam šta da tražim kod njih. Cela ova priča je bacila senku na jedan divan koncert - rekla je Dragana Moles za portal Srbija Danas.

Prema njenom mišljenju, ovo je najbolji način da se raširi panika među ljudima:

- U toj sali je bilo 250 ljudi, ja sam i probe hora držala. Deca iz hora imaju babe i dede, braću i sestre. Takva panika je nastala. Ja sada pitam: Zbog čega? Zbog toga što je neko hteo da se igra detektiva, ne znam.

Jedina dobra stvar u celoj situaciji jeste što se "kandidovala" za testiranje. Test je urađen dan ili dva posle objavljivanja spornog članka i rezultati su bili negativni.

- Zamislite da nisu hteli da me testiraju? Šta bi se tada desilo? - uznemirena je bila Dragana.

Naša sagovornica se i dalje nalazi u Nišu, a o odlasku u Italiju, gde su joj suprug i ćerka, ne sme ni da razmišlja. Cela ova situacija sa neproverenim informacijama je doprinela njenom već velikom stresu zbog sudbine njene porodice.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.