Lažna doktorka iz Srbije UBRIZGAVALA BOTOKS imućnim damama? ŠVAJCARSKA JAVNOST ZGRANUTA DETALJIMA ISTRAGE

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Maj.2019, 09:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lažna doktorka iz Srbije UBRIZGAVALA BOTOKS imućnim damama? ŠVAJCARSKA JAVNOST ZGRANUTA DETALJIMA ISTRAGE

Neimenovana fizioterapeutkinja (35) iz Srbije i njen asistent (29), takođe srpski državljanin, uhapšeni su u gradu Ditikonu na severu Švajcarske zbog sumnje da su duže vreme ilegalno ubrizgavali botoks pacijentkinjama.

Švajcarski mediji prenose da je "doktorka" iz Srbije uhapšena u sredu oko podneva u svojoj ordinaciji u trenutku kada je jednoj dami ubrizgavala supstancu protiv bora u lice.

Srpkinja i njen saradnik uopšte nisu imali licencu za estetske tretmane. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Istražitelji su se šokirali kada su otkrili da je fizioterapeutkinja radila sa botoksom. Još šokantnije je bilo saznanje da njen asistent nije čak ni fizioterapeut.

Najpre je obavljen razgovor sa osumnjičenima, a potom i pretres prostora u kojem su radili.

Istražitelji su zaključili da uhapšeni uopšte nemaju odgovarajuće licence za korišćenje medicinskih instrumenata i proizvoda iz ordinacije i da nisu niti estetski hirurzi, niti dermatolozi. Oni su se, kako je utvrđeno, medicinskom delatnošću u Švajcarskoj bavili bez radne dozvole. Uhapšena žena nije bila u mogućnosti da u Švajcarskoj dobije dozvolu za rad, ali to joj nije predstavljalo nikakvu prepreku.

Njeni pacijenti uglavnom su bile imućnije žene koje su želele da ispeglaju bore na licu i vratu. Policija proverava koliko pacijenata se podvrgnulo tretmanima prevarantkinje i da li je neko od njih imao komplikacije. Ukoliko se nestručno rukuje instrumentima i proizvodima za korekciju lica moguće su velike komplikacije - pa čak i smrtni ishod.

Zabrinjavajuće je i to što istražitelji još nisu utvrdili koje supstance je ova "doktorka" ubrizgavala ženama. Prema rečima izvora švajcarskih medija, korišćeni preparati, koji podležu zakonu o terapeutskim proizvodima, navodno su ilegalno uvezeni u Švajcarsku.

Srpkinji i njenom pomagaču ordinaciju je obezbedila jedna državljanka Švajcarske (34). Policija je i sa njom obavila razgovor. Nadležni su u nastavku akcije pokupili sva medicinska sredstva iz lekarske kancelarije za koja se sumnja da su nezakonito uvezena u Švajcarsku.

U istragu povodom nezakonitog ubrizgavanja injekcija protiv bora pacijentima u Švajcarskoj uključena je i savezna uprava carina kako bi se utvrdilo odakle je uvezen sumnjivi botoks.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.