Lazaru Galiću, osuđenom zbog smrti malog Stefana, smanjena zatvorska kazna

Izvor: B92, 25.Apr.2023, 10:47

Lazaru Galiću, osuđenom zbog smrti malog Stefana, smanjena zatvorska kazna

Lazaru Galiću, koji se tereti da je 18. jula na Karaburmi na pešačkom prelazu udario dvoje dece i usmrtio mališana Stefana Balića, smanjena je kazna zatvora.

Galić će, umesto 10, na osnovu presude suda, provesti 8 godina.

Apelacioni sud doneo je presudu kojom je preinačio prvostepenu presudu, samo u pogledu odluke o kazni zbog izvršenja krivičnog dela teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja u sticaju sa krivičnim delom nepružanja pomoći licu povređenom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u saobraćajnoj nezgodi.

Tako je Galić osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 8 godina.

U ostalom, nepreinačenom, delu prvostepena presuda je potvrđena.

Po nalaženju Apelacionog suda, kada je u pitanju odluka o krivičnoj sankciji, prvostepeni sud je pravilno od olakšavajućih okolnosti na strani okrivljenog cenio činjenicu da je isti porodičan čovek, dok je sa druge strane, pravilno od otežavajućih okolnosti cenio činjenicu da je okrivljeni do sada deset puta osuđivan, između ostalog dva puta za krivično delo iz oblasti javnog saobraćaja koja su takođe izvršena u ulici Marijane Gregoran, na pešačkim prelazima, uz prisustvo alkohola u krvi od 1,84, odnosno 2,24 promila, te da su u oba slučaja povređeni pešaci koji su prelazili pešački prelaz, a da je saobraćajna nesreća za koju je okrivljeni oglašen krivim i osuđen presudom takođe izvršena u Ulici Marijane Gregoran na obeleženom pešačkom prelazu.

Lazar Galić je, podsetimo, nakon nesreće napustio lice mesta, nije se sam prijavio nakon nezgode, već ga je pronašla policija, a nije imao prijavljeno prebivalište na teritoriji Srbije, jer mu je adresa prebivališta bila pasivizirana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.