Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Maj.2010, 18:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lazarević štrajkovao pa pristao na operaciju u Holandiji

HAG - Penzionisani general Vojske Jugoslavije Vladimir Lazarević, koji je osuđen na 15 godina zatvora za zločine počinjene nad Albancima na Kosovu 1999. godine, pristao je da bude operisan u Holandiji, što je ranije odbio, izjavila je danas na konferenciji za novinare portparol haškog Tužilaštva Olga Kavran.

Žalbeno veće Haškog suda odbacilo je u ponedeljak njegov zahtev za privremeno puštanje na slobodu zbog operacije desne noge, u kojoj ima trombozu vene, u niškoj vojno-medicinskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << bolnici.

Žalbeno veće je navelo da Lazarević u svom zahtevu nije obrazložio zbog čega bi operacija morala da bude izvedena u Nišu, kao i da nije izneo nijedan validan razlog zbog čega operacija ne bi mogla da bude uspešno izvedena u Holandiji.

Tužilaštvo je, takođe, navelo da "neko ko pati od tromboze nije u stanju da bezbedno putuje avionom".

Kavran je rekla i da je Lazarević, u znak protesta, dva dana štrajkovao glađu (od 12. do 14. maja), pre nego što je Žalbeno veće donelo odluku o njegovom zahtevu.

Operacija može biti obavljena u Holandiji u vremenskom roku koji je "medicinski prihvatljiv" s obzirom na Lazarevićevo stanje, kazala je ona.

Lazarević je 26. februara prošle godine osuđen na 15 godina zatvora zbog deportacije i drugih nehumanih dela (prisilno premeštanje) Albanaca na Kosovu 1999. godine.

Žalbu na presudu Lazarevićeva odbrana podnela je u oktobru prošle godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Lazarević pristao na operaciju

Izvor: B92, 19.Maj.2010

Hag -- Penzionisani general Vladimir Lazarević pristao je da bude operisan u Holandiji, što je ranije odbio, izjavila je portparolka Haškog tužilaštva Olga Kavran... Penzionisani general Vojske Jugoslavije osuđen je na 15 godina zatvora za zločine počinjene nad Albancima na Kosovu 1999. godine...Žalbeno...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.