Potvrđeno: Lavrov stiže u Beograd 28. oktobra; On je naš veliki prijatelj

Izvor: B92, 17.Okt.2020, 09:12

Potvrđeno: Lavrov stiže u Beograd 28. oktobra; "On je naš veliki prijatelj"

Beograd -- Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov dolazi u Srbiju 28. i 29. oktobra, potvrdio je danas Generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković.

Tokom dvodnevne posete, Lavrov će se sastati sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i državnim vrhom Srbije.

"Lavrov je veliki naš prijatelj, sledi dvodnevna poseta", kazao je Selaković, koji je negirao pisanje medija da ima šumova u odnosima Srbije i Rusije. Kako kaže, "da ima šumova, do te posete >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ne bi ni došlo".

Kako pišu Večernje novosti, poseta ruskog šefa diplomatije u diplomatskim i političkim krugovima tumači se kao jasan odgovor Kremlja da odnosi Srbije i Rusije nisu narušeni nakon potpisivanja sporazuma u Vašingtonu, kako spekulišu pojedini domaći i mediji sa Zapada.

Sergej Lavrov je bio u Beogradu 18. juna, kada je poručio da će Rusija nastaviti da štiti interese Srbije u međunarodnim organizacijama.

Selaković je istakao da se predsednik Vučić sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom čuo dva puta i da je u svakom od razgovora potvrđen izuzetan odnos dve zemlje.

"Uveren sam da će prvom prilikom kada to bude moguće doći Putin", kazao je Selaković.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.