Lavrov proverava bliskost Srbije

Izvor: B92, 15.Maj.2015, 09:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Lavrov proverava bliskost Srbije"

Poseta ministra spoljnih poslova Rusije Sergeja Lavrova Beogradu dolazi u trenutku pojačane borbe za Srbiju između i Rusije i Zapada, piše dnevnik Komersant.

U tekstu na prvoj strani pod nazivom "Sergej Lavrov će proveriti bliskost Srbije", list piše da će od rezultata te borbe u mnogome zavisiti kuda će poći ključna balkanska zemlja.

List podseća da je dogovor o poseti Lavrova postignut u telefonskom razgovoru s srpskim ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sredinom aprila, a da je tom telefonskom razgovoru prethodio susret premijera Aleksandra Vučića s američkim ambasadorom u Beogradu Majklom Kirbijem, koji mu je uručio poziv potpredsednika SAD Džozefa Bajdena da poseti Vašington.

Komersant navodi da Beograd nastavlja da se zvanično pridržava politike neutralnosti i da se u njegovim odnosima sa NATO dogodio "suštinski napredak".

U martu je Srbija potpisala sa alijansom individualni plan partnerstva, a u aprilu se priključila mehanizmu civilne zaštite EU, piše list.

"Sve to, kao i poziv srpskom premijeru da poseti SAD, nije ostalo neprimećeno u Moskvi", navodi dnevnik i dodaje da je nakon toga ruski premijer Dmitrij Medvedev pozvao Aleksandra Vučića da poseti Moskvu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Lavrov proverava bliskost Srbije

Izvor: Akter, 15.Maj.2015

Poseta ministra spoljnih poslova Rusije Sergeja Lavrova Beogradu dolazi u trenutku pojačane borbe za Srbiju između i Rusije i Zapada, piše današnji moskovski dnevnik Komersant..U tekstu na prvoj strani pod nazivom "Sergej Lavrov će proveriti bliskost Srbije", list piše da će od rezultata te borbe...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.