Izvor: Vesti-online.com, 10.Dec.2014, 00:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov: Zabraniti kupovinu nafte od terorista

Rusija će zatražiti od Saveta bezbednosti UN formalnu zabranu kupovine nafte sa teritorija koje kontrolišu teroristi, uključujući one koje su zauzeli pripadnici "Islamske države", izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

"Jedan od prioriteta je usvajanje odluka koje zabranjuju i koje predviđaju krivičnu odgovornost za svaku aktivnost u vezi sa kupovinom nafte u oblastima koje kontrolišu teroristi. Kupovinom ove nafte finansiraju se terorističke aktivnosti", rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << je Lavrov.

On je rekao da će taj predlog biti iznesen pred Savet bezbednosti UN.

Lavrov je podsetio da je Rusija aktivno učestvovala u izradi Rezolucija 2170 i 2178 u kojima se sve zemlje ohrabruju da se bore protiv finansiranja i svakog drugog oblika podrške terorističkim strukturama na Bliskom istoku i severoj Africi, uključujući "Islamsku državu", prenosi "Sputnjik".

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.