Lavrov: Nema opravdanja

Izvor: B92, 10.Dec.2023, 14:44

Lavrov: Nema opravdanja

Sergej Lavrov kaže da nije prihvatljivo da Izrael koristi Hamasove napade od 7. oktobra na jug Izraela kao opravdanje za kolektivno kažnjavanje Palestinaca.

Ruski ministar spoljnih poslova je pozvao da se rasporede međunarodni posmatrači u Pojasu Gaze.

"Hamas je izvršio teroristički napad na Izrael, koji je Rusija osudila, ali znajte da Moskva održava kontakt samo sa političkim krilom Hamasa", poručio je Lavrov, prenose RIA Novosti.

Izraelski tenkovi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ušli su u centar grada Kan Junis na jugu Pojasa, u novom udaru na srce najvećeg grada na jugu Gaze, dodaje Rojters.

Predsednik Rusije Vladimir Putin je nekoliko puta za rat Izraela i Hamasa okrivio dugogodišnji neuspeh američke diplomatije na Bliskom istoku, dok je za Rusiju rekao da je važan igrač, jer ima veze sa glavnim akterima u regionu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.