Lava i pepeo izlaze iz pukotine na planini Etna

Izvor: B92, 24.Dec.2018, 19:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lava i pepeo izlaze iz pukotine na planini Etna

Milano -- Opservatorija za planinu Etna javila je da se lava i pepeo izbacuju iz nove pukotine na tom aktivnom vulkanu na Siciliji.

Kako je navedeno, neuobičajeno je visok nivo seizmičke aktivnosti.

Opservatorija je navela da je registrovano 130 potresa do podneva danas, a najjači je bio magnitude četiri. Kako se navodi, lava izlazi iz vulkana i nova pukotina je otvorena na njegovom jugoistočnom krateru.

Za sada nema izveštaja o povređenima i pepeo koji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izlazi za sada ne izaziva poremećaje za stanovnike obližnjih gradova i sela.

Vlasnik jednog skloništa na vulkanu rekao je da se planinari vraćaju sa delova viših od 1.900 metara iz bezbednosnih razloga.

Vulkan Etna, najveći od tri italijanska aktivna vulkana, posebno je aktivan od jula.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ponovo otvoren aerodrom u Kataniji

Izvor: RTS, 25.Dec.2018, 13:02

Aerodrom u Kataniji ponovo je otvoren za saobraćaj nakon što su, zbog oblaka dima koji je izbacio vulkan Etna, vlasti bile primorane da zatvore tu vazdušnu luku. . Iz aerodroma saopštavaju da će raditi ograničenima kapacitetom...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.