Laušević pušten uz kauciju iz pritvora u Njujorku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Sep.2009, 23:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Laušević pušten uz kauciju iz pritvora u Njujorku

NJUJORK - Glumac Žarko Laušević pušten je danas na slobodu uz kauciju iz pritvora u Njujorku, izjavio je večeras Tanjugu njegov advokat u Srbiji Slobodan Pajović.

Pajović je dodao da je sledeće ročište pred tim sudom zakazano za 8. februar iduće godine, ali nije želeo da iznosi detalje o čemu će američki sud tada raspravljati.

Shodno odluci suda u Njujorku, Laušević neće biti deportovan u Srbiju, već će odluku u vezi sa njegovim boravkom u Sjedinjenim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Američkim Državama i eventualnom državljanstvu te zemlje sačekati na slobodi.

Laušević je uz kauciju pušten iz emigracionog pritvora u Njujorku u kom je boravio od 2. jula kada je uhapšen jer nije imao boravišne papire.

Laušević je i u Srbiji "slobodan čovek" do okončanja njegovog slučaja pred Vrhovnim sudom Srbije, pošto je povučena poternica koja je 2002. godine za njim bila raspisana radi izvršenja kazne od 13 godina zatvora.

Vrhovni sud treba da odluči o zahtevu za zaštitu zakonitosti koji je podneo republički tužilac Slobodan Radovanović povodom presude Vrhovnog suda Crne Gore, kojom je Lauseviću povećana kazna sa četiri na 13 godina zatvora, kao i o zahtevu Lauševićevog advokata Pajovića za vanredno ublažavanje kazne.

Laušević je posle više izrečenih presuda koje su ukidane pred Vrhovnim sudom Crne Gore 2001. godine pravosnažno osuđen na maksimalnu kaznu zatvora od 13 godina zbog prekoračenja nužne odbrane u obračunu u kom su ubijena dva mladića.

U pritvoru je do izricanja prvostepene presude proveo četiri i po godine, pa mu je, prema važećoj presudi ostalo da odsluži još osam i po godina.

Laušević je, u noći između 30. i 31. jula 1993, u podgoričkom kafiću "Epl", ubio Dragora Pejovića (20) i Radovana Vučinića (19) i ranio Andriju Kažića. U obračunu je njegov brat Branimir ispalio jedan metak koji nikoga nije pogodio.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.