Latinica razlog za smenu Blaškovića

Izvor: Danas, 04.Okt.2012, 19:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Latinica razlog za smenu Blaškovića

Sedmočlani Upravni odbor Kulturnog centra Novog Sada juče je na sednici doneo odluku da uputi predlog Skupštini grada za razrešenje dosadašnjeg direktora ove institucije književnika Lasla Blaškovića. Nakon četiri godine vođenja ove institucije, Blašković je proletos reizabran na tu funkciju na konkursu, a ne po političkoj liniji, tako da je UO koji čini sedam članova - četiri iz partija koje su nedavno preuzele vlast u Novom Sadu, a troje su iz Kulturnog centra, morao da nađe nepravilnost u radu kako bi imali razloga za njegovu smenu.

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

Novi Sad: Smena direktora Kulturnog centra zbog latinice

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 05.Okt.2012, 13:15

Nova gradska vlast u Novom Sadu nastavlja smene čelnih ljudi u gradskim preduzećima. Na red je došao i Kulturni centar Novog Sada. Upravni odbor ove institucije smenio je dosadašnjeg direktora Lasla Blaškovića.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.