Lansirana raketa sa SMRTONOSNIM BAKTERIJAMA na Međunarodnu svemirsku stanicu

Izvor: Blic, 19.Feb.2017, 17:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lansirana raketa sa SMRTONOSNIM BAKTERIJAMA na Međunarodnu svemirsku stanicu

Raketa "Spejs eks falkon 9" (SpaceX Falcon 9) lansirana je danas iz Svemirskog centra "Kenedi" na Floridi.

"Falkon 9" nosi teret uključujući namirnice, ali i bakterije otporne na antibiotike koje će biti testirane na Međunarodnoj svemirskoj stanici.

Lansiranje je prvobitno planirano za juče, ali je odgođeno samo nekoliko sekundi pre planiranog poletanja zbog tehničkog kvara.

Ilon Mask, osnivač kompanije "Spejs eks", rekao je da se istražuje "veoma malo curenje" helijuma u raketi, preneo je "Sputnjik".

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Lansirana raketa sa smrtonosnim bakterijama na Međunarodnu svemirsku stanicu (FOTO) (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 19.Feb.2017

Raketa SpaceX Falcon 9 lansirana je danas iz Svemirskog centra "Kenedi" na Floridi...Falcon 9 nosi teret uključujući namirnice, ali i bakterije otporne na antibiotike koje će biti testirane na Međunarodnoj svemirskoj stanici...Foto: Tanjug/AP/Red Huber/Orlando Sentinel..Lansiranje je prvobitno planirano...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.