Lansirali su: Nastaće haos

Izvor: B92, 18.Jul.2023, 23:30

Lansirali su: Nastaće haos

Severna Koreja lansirala je danas projektil za koji se sumnja da je balistička raketa, saopštila je Kancelarija japanskog premijera.

Generalštab južnokorejske vojske naveo da je raketa pala u more između Korejskog poluostrva i Japana.

Projektil je lansiran dan nakon što je američka nuklearna podmornica posetila Južnu Koreju, prvi put nakon 1980-tih godina. Ranije danas američka komanda u tom azijskom regionu saopštila je da je američki vojnik bez odobrenja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prešao iz Južne u Severnu Koreju, a Rojters je, pozivajući se na neimenovani izvor, javio da je protiv njega trebalo da bude pokrenut disciplinski postupak u SAD.

Današnje lansiranje severnokorejske rakete dolazi skoro nedelju dana nakon što je Severna Koreja testirala najnoviju interkontinentalnu balističku raketu Hvasong-18, kada je Pjongjang saopštio da je u pitanju upozorenje SAD i drugim protivnicima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Severna Koreja lansirala još jedan projektil

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Jul.2023

Severna Koreja lansirala je danas projektil za koji se sumnja da je balistička raketa, saopštila je Kancelarija japanskog premijera, dok je Generalštab južnokorejske vojske naveo da je raketa pala u more između Korejskog poluostrva i Japana.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.