Lamanš ponovo ukočio Jurostar

Izvor: RTS, 07.Jan.2010, 19:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lamanš ponovo ukočio "Jurostar"

Kompozicija putničkog voza "Jurostar" izvučena je dizel lokomotivom iz tunela ispod kanala Lamanš, a putnici su nakon više sati čekanja prebačeni u drugi voz. Mogući uzrok kvara kondenzacija, do koje dolazi pri ulasku vozova u topli tunel.

Putnički voz "Jurostar" izvučen je iz tunela ispod kanala Lamanš, a 200 putnika prebačeno je u drugi voz kojim su nastavili putovanje, pošto su satima bili zaglavljeni u tunelu, saopštio je železnički operater.

Voz se >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << jutros zaglavio u tunelu, koji povezuje Brisel i London, drugi put za tri sedmice, a uzrok zastoja se još ne zna, prenela je agencija Rojters.

"Radimo na tome da otkrijemo uzrok, ali naš prioritet je bio da evakuišemo putnike i što pre im omogućimo da stignu do svog odredišta", izjavio je portparol "Jurostara".

Krajem decembra, usled ekstremno niskih temperatura, voz te kompanije se zaglavio u tunelu, što je dovelo do trodnevnog prekida saobraćaja.

Prema saopštenju "Jurostara", prošlomesečni zastoj je izazvan električnim kvarom zbog kondenzacije, kada je voz iz hladne severne Francuske ušao u topao tunel.

Britanija je pogođena najhladnijom zimom u poslednjih 30 godina, temperature dostižu i do minus 18 stepeni, a sneg i poledica izazvali su prekide u saobraćaju širom zemlje.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.