Izvor: B92, 25.Dec.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lalović: Odgovorna politika

Požarevac, Svilajnac -- Funkcioner Demokratske stranke Srbije Slobodan Lalović izjavio da je Vlada Srbije od marta 2004. vodila odgovornu politiku.

Lalović je rekao da je Vlada vodila odgovornu politiku, sprovodeći reforme i donoseći nepopularne odluke, za koje je bila sigurna da će dugoročno biti od pomoći građanima Srbije.

"Sve ono što u narednom periodu želimo da uradimo zasnovano je na ovom što smo uradili. Radi se o organizovanom, ozbiljnom i sistemskom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << naporu da promenimo Srbiju i izvučemo je iz položaja u kom se nalazila u martu 2004.", rekao je Lalović pred oko 500 okupljenih pristalica.

"Nametnuli smo ritam koji će svaka naredna vlada morati da pokuša da prati", rekao je Lalović, ministar za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku. "Reformisali smo penzioni sistem u Srbiji, napravili održiv penzioni sistem koji dugove ne pravi, već ih vraća. Zahvaljujući toj petlji koju imamo, postoji nezabeleženi ekonomski i privredni napredak Srbije", dodao je on.

Naumov: U Srbiji dobra energetska situacija

Ministar rudarstva i energetike Radomir Naumov izjavio je danas u Svilajncu da je energetska situacija u Srbiji dobra i da struje i gasa ima dovoljno.

Ugovorene su dovoljne količine gasa i za neke vanredne situacije, dok su problemi sa snabdevanjem strujom mogući samo u slučaju da zadese i čitavu Evropu, rekao je Naumov novinarima.

Naumov je danas u Svilajncu prisustvovao otvaranju novoizgrađenog gasovoda u ovom gradu, u koji je preduzeće Srbijagas investiralo 1,5 miliona evra.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.