Lajk generacija ne lajkuje estetske operacije, važnija im čast od novca

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Okt.2019, 12:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lajk generacija ne lajkuje estetske operacije, važnija im čast od novca

Čak 84 odsto današnjih tinejdžera ne smatra da je novac merilo uspeha i više ceni ugled i čast nego novac, a 93 odsto je zadovoljno svojim izgledom i lišeno bilo kakve želje za popularnim estetskim korekcijama, pokazalo je istraživanje koje su zajedno sproveli Dajrekt medija i IPSOS Stratedžik marketing.

Kako je navedeno u saopštenju, istraživanje je rađeno o generaciji rođenoj između 2000. i 2013. godine i istraživače je zanimalo da li se generacija Z, odnosno Lajk >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << generacija, razlikuje od prethodnih i da li je spremna da se uhvati u koštac sa svim što budućnost nosi.

Istraživanje je pokazalo da 77 odsto pripadnika te generacije životnog partnera ne bi biralo na osnovu materijalnog stanja, dok se više od 90 odsto njih ne slaže da ljubav ne uspeva gde vladaju nemaština i siromaštvo.

Isto tako, smatraju da ljudi različitih materijalnih okolnosti mogu biti iskreni prijatelji, da siromašni nisu automatski nesrećniji od bogatih.

Zanimljiv podatak iz istraživanja je da 61 odsto ispitanika podržava ideju ponovnog uvođenja obaveznog služenja vojnog roka, a više od dve trećine anketiranih mladića ove uzrasne dobi iskazalo je spremnost da se odazove potencijalnoj vojnoj obavezi.

Kada je u pitanju fizički izgled, iako skoro jednoglasni u pogledu zadovoljstva sopstvenim izgledom, mladi Lajk generacije su podeljeni kada je u pitanju procena njegove važnosti za srećan život pojedinca.

Čak 48 odsto pripadnika Lajk generacije idole i životne uzore nalazi među članovima porodice, a zatim u svom nesporednom okruženju, dok svaki treći pripadnik ove generacije ne navodi nijednu jedinu osobu kao svog idola ili uzor, pokazalo je istraživanje.

Od istorijskih ličnosti, najviše njih navodi Nikolu Teslu kao uzora, a na listi su se našli i car Dušan i knez Lazar, dok od poznatih savremenika kojima se dive nabrajaju Novaka Đokovića, Ronalda, Baku Prase, Ilona Maska, Miloša Bikovića, Svetlanu Ražnatović Cecu i Arianu Grande.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Lajk generacija: Novac nije merilo uspeha, dive se Tesli, Đokoviću, Ceci i Baki Prasetu

Izvor: Danas, 16.Okt.2019

Čak 84 odsto današnjih tinejdžera ne smatra da je novac merilo uspeha i više ceni ugled i čast nego novac, a 93 odsto je zadovoljno svojim izgledom i lišeno bilo kakve želje za popularnim estetskim korekcijama, pokazalo je istraživanje koje su zajedno sproveli Dajrekt medija i IPSOS Stratedžik...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.