Lajenova i ja smo kao dvojica papa

Izvor: B92, 14.Feb.2020, 16:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Lajenova i ja smo kao dvojica papa"

Bivši predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker izjavio je da još ima kancelariju u zgradi Berlejmon, koju je nazvao "arhitektonskim monstrumom".

Naveo je da su on i i njegova naslednica Ursula fon der Lajen "kao dvojica papa u Vatikanu", preneo je briselski portal Politiko.

"Ja sam Fon der Lajenin Racinger", rekao je on misleći na Jozefa Racingera, bivšeg papu Benedikta, koji se povukao 2013. godine i koga je je zamenio papa Franja.

Govoreći juče >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Berlinu, nakon što je primio nagradu za životno delo, Junker je rekao da još ima kancelariju u sedištu Evropske komisije u Berlejmonu.

"Ursula fon der Lajen ima kancelariju na 13. spratu... Oduvek sam mislio da ću ja biti u njoj zauvek. Ja sam nekoliko spratova niže... Mi smo poput dvojice papa u Vatikanu", našalio se Junker.

On je rekao da on i Fon der Lajenova dobro sarađuju i da se bore za iste ciljeve.

Na pitanje imaju li redovne susrete, rekao je da mu je u decembru Fon der Lajenova obećala da će ga posećivati svake nedelje.

"To je bila duga nedelja", dodao je on.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.