Izvor: Blic, 27.Nov.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Labusa cinkario treći čovek

Labusa cinkario treći čovek

Potpredsednik Vlade Miroljub Labus izjavio je povodom tvrdnje Aleksandra Vučića, poslanika SRS, da se Labus 7. oktobra u svom stanu sastao sa potpredsednikom firme 'Danone' i da je tom prilikom razgovarano o ceni akcija 'Knjaza Miloša', da veruje da je SRS do tih podataka došla prisluškivanjem. Međutim, Vučić za 'Blic' kaže da nije reč o tome, već je sastanku prisustvovao i treći čovek čiji identitet nije želeo da otkrije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
Kako 'Blic' saznaje, taj čovek je Aleksandar Vlahović, bivši ministar za privredu i privatizaciju, koji sada ima sopstvenu konsultantsku firmu. Međutim, on za 'Blic' kaže da to nije tačno.

- Tada sam bio u kampanji za lokalne izbore - rekao je Vlahović.

Na opasku novinara da je famozni sastanak bio 7. oktobra, on je dodao:

- Da, da, bio sam u kampanji!

Međutim, drugi krug lokalnih izbora okončan je 3. oktobra!

Miroljub Labus potvrdio je u četvrtak da se u svom stanu sreo s potpredsednikom kompanije 'Danone'. Labus je za B92 rekao da je jedna strana ambasada tražila da on i premijer Srbije Vojislav Koštunica prime delegaciju 'Danonea', što su oni prihvatili. Komentarišući činjenicu da u SRS znaju o čemu je tada razgovarano, Labus je rekao da je pokrenuo inicijativu za pokretanje zvaničnog policijskog postupka i da Uprava za borbu protiv organizovanog kriminala sve ispita. Na pitanje da li je tražio od Koštunice da ispita da li ga neko prisluškuje, Labus je rekao:

- To nisam tražio, ali je činjenica da sve što se kaže u mom kabinetu vrlo brzo izađe u javnost. Mislim da postoji paralelna služba, da osim BIA postoje i drugi ljudi koji imaju prislušne uređaje, verujem da je to u pitanju. Pokrenuo sam inicijativu i za sednicu Vlade i tražio sam da zvanično bude pokrenut policijski postupak i da onda znamo na čemu smo, ko je šta radio. Reći ću im sve što znam, pretpostavljam da će i radikali sve reći, pa da vidimo na čemu smo - kaže on.

Na tvrdnje Miroljuba Labusa da je potpredsednika 'Danonea' zvanično primio u svom stanu zbog bolesti, Vučić je od Labusa zatražio da pokaže stenografske beleške tog sastanka.

- Uvek kada neko iz Vlade ima zvaničan sastanak, u zgradi Vlade ili na nekom drugom mestu, prisutan je službenik koji vodi stenografske beleške - kaže on. Generalni sekretar radikala tvrdi da je potpredsednik 'Danonea' Žak Vinsent pre sastanka sa Labusom primljen u Vladi 'na višem nivou', ali je ipak insistirao na sastanku sa Labusom. Vučić dodaje da je taj sastanak bio veoma prijateljski i da je tada dogovoreno preuzimanje 'Knjaza'. Upitan da li je razlog prihvatanja nepovoljnije ponude 'Danonea' Labusova materijalna korist, Vučić je kazao:

- Meni je to očigledno, ali neka to istražuju oni čiji je to posao. N. Č. - D. V.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.