Labus instruktor u Vladi Srbije

Izvor: Radio 021, 30.Jul.2014, 21:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Labus instruktor u Vladi Srbije

Bivši potpredsednik Vlada Srbije i SCG, kandidat DOS za predsednika i nekadašnji lider G17 plus Miroljub Labus ponovo je u Vladi Srbije, ali ovaj put na privremenom radu.

Labusa je u Vladu doveo sada već bivši ministar Lazar Krstić da obučava zaposlene u Ministarstvu finansija kako da na osnovu raznih uticaja predvide stvari u ekonomiji. Kako Labus kaže za "Blic", njegov povratak u zgradu Vlade Srbije nema veze sa politikom.

"Sa tročlanim timom obučavam zaposlene odeljenja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Ministarstva finansija za makroekonomsku analizu. U pitanju je projekat koji se završava u novembru, a zajednički ga finansiraju Svetska banka i USAID. Cilj je da zaposleni usvoje model po kome bi na što kvalitetniji način mogli da analiziraju uticaje mogućih mera ekonomske politike na monetarnu, fiskalnu, spoljnotrgovinsku sferu", kaže Labus.

U Ministarstvu finansija kažu da Labus dolazi gotovo svakog dana, ali da nema kancelariju već zaposlene obučava u jednoj od sala.

"Mnoge službenike Vlade, čak i neke državne sekretare poslednjih godina zapravo je plaćala američka fondacija USAID kroz projekat jačanja državne uprave. To je uvek bilo isplativije jer je, recimo, plata savetnika za odnose s javnošću na budžetu oko 70.000 dinara, a preko USAID projekta oko 1.000 evra minimum", kažu u ministarstvu.

Labus je bio potpredsednik Vlade Srbije od 3. marta 2004. do 3. maja 2006. godine, kada je podneo ostavku zbog suspendovanja pregovora o pridruživanju Srbije i Crne Gore Evropskoj uniji. Bio je predsednik G17 plus od njenog osnivanja do 13. maja 2006, kada je podneo ostavku i povukao se iz politike.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.