Izvor: B92, 30.Okt.2008, 05:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Labus: Vreme je da se vratim

Beograd -- Posle više od dve godine od povlačenja sa političke scene vreme je da se vratim, ali pokušaću da to bude politički neutralno, izjavio Miroljub Labus za Novosti.

Bivši potpredsednik Vlade Srbije kaže da ne planira da se ponovo vrati u politiku. "Naravno, u životu se nikad ne zna šta će čovek da radi, ali planiram da se više pojavljujem u javnosti, da govorim o važnim ekonomskim i državnim pitanjima, pošto u Srbiji postoji nedostatak kritičke svesti, oslobođene >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od dnevnih političkih interesa", rekao je Labus.

Labus navodi da nije bilo poziva iz stranaka da im pristupi, kao i da ne razmišlja o osnivanju nove stranke.

"Što sam uradio u politici - uradio sam. Mislim da je tu bilo više dobrih nego loših stvari", kazao je on.

U vezi sa evropskim integracijama Labus kaže da bela šengen lista zavisi isključivo od Srbije, a da je sve ostalo "optimizam bez pokrića"

"Da je Srbija za ove dve godine mnogo više unutra uradila na harmonizaciji prakse EU, danas bi bilo mnogo teže nekim članicama EU da odbiju primenu SSP, jer bi najveći deo tog sporazuma već primenili u praksi", rekao je on.

"Čim se ispuni uslov – hapšenje Ratka Mladića, odmah će SSP početi da se primenjuje i vrlo brzo ćemo dobiti status kandidata, ali moraćemo da pokažemo da smo spremni da ispunimo i sve uslove koje su drugi ispunili još pre 10 godina", kazao je Labus.

Za odluku da se jednostrano primenjuje trgovinski sporazum od 1. januara 2009. godine, Labus kaže da je to "dobar predlog Olija Rena i dobra odluka Vlade".

Povodom posete delegacije srpskih privrednika Briselu, čiji je i sam bio član, Labus navodi da "privredna delegacija nije pričala o političkim, nego o privrednim temama, i naišla je na puno razumevanje Brisela".

"Dobićemo podršku iz Brisela za funkcionisanje regionalnog tržišta, ali bi ta podrška bila mnogo jača kada bi našu privredu prethodno podržala Vlada Srbije", kazao je Labus.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.