Labris: Ne emitujte nasilnike na TV Pinku

Izvor: Vesti-online.com, 07.Apr.2010, 18:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Labris: Ne emitujte nasilnike na TV Pinku

Organizacija za lezbejska ljudska prava (Labris) zatražila je od televizije "Pink" da večeras ne emituje nastavak kviza "Trenutak istine" u kojem učestvuje Svetozar Barić "koji se u prošloj epizodi hvalio kako je 20 godina zlostavljao suprugu i decu" i dodala da bi policija trebalo da istraži pomenute slučajeve.

Kako je navedeno u saopštenju Labrisa, "pomenuti nasilnik" je otvoreno pričao kako je godinama prebijao decu i ženu, kako je on "vlasnik žene", kako je "tukao >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << decu zato što su ona plakala dok je on prebijao suprugu".

"Uprkos kritičkim osvrtima voditeljke kviza Tatjane Vojtehovski na izjave Barića, nedopustivo je emitovati nastavak kviza i izjave čoveka koji bi trebalo da, umesto na televiziji, bude u zatvoru", ocenjuje "Labris".

"Labris" podseća da je Savet Republičke radiodifuzne agencije oktobra prošle godine opomenuo TV "Pink" zbog kršenja Zakona o radiodifuziji u istom kvizu i zato traži od uredništva "da ne dozvoli dalje propagiranje nasilja nad ženama i decom".

Od policije i tužilaštva "Labris" traži da istraže slučajeve zlostavljanja o kojima je Barić govorio u prošlom kvizu "jer je više nego neverovatno da je, nakon decenijskih zlostavljanja bivših supruga on danas uzoran građanin koji ne prebija i ne maltretira".

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.