LUKSUZNI KRUZER POSTAO KARANTIN Više stotina putnika na krstarenju ZARAŽENO VIRUSOM, a brodu ne daju da pristane u luku (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Jan.2019, 19:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LUKSUZNI KRUZER POSTAO KARANTIN Više stotina putnika na krstarenju ZARAŽENO VIRUSOM, a brodu ne daju da pristane u luku (FOTO)

Luksuzni kruzer je primoran da se vrati u luku pošto se najmanje 277 putnika zarazilo norovirusom!

Čak i kada je kruzer "Oaza mora" zvanično objavio karantin – vlada Jamajke je zabranila putnicima da se iskrcaju u Falmautu gde su planirali izlete. Pismo sa kruzera otkriva da je kompanija isprva planirala da nastavi krstarenje po utvrđenom redu, kao da bi povraćanje i dijareja koji prate norovirus mogli da budu zaustavljeni uputstvima za pranje ruku i pozitivnim razmišljanjem.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
- Nemamo razloga da verujemo da će bilo koja bolest uticati na plan krstarenja – pisali su putnicima dan pre prekida krstarenja i objave da se u subotu vraćaju na Floridu i da će putnicima biti refundirano otkazivanje odmora.

pic.twitter.com/WgHLtvOeIk

— Alan Thomas (@alan_thomas13) January 9, 2019

Bolesni putnici i članovi posade lečeni su lekovima bez recepta i osoblje je preduzelo sve što je bilo u njihovoj moći, kako bi sprečilo širenje zaraze, servirajući svu hranu i pića kako putnici ne bi između sebe razmenili zarađeno posuđe. Ali, ne postoji mnogo toga što može da se učini, kako bi se ublažila nelagodnost.

We docked in Foulmouth, Jamaica yesterday and weren’t allowed off the boat because of the outbreak

— Erica (@ES_Eliot) January 10, 2019

- Mislimo da je ispravno da sve ranije vratimo kući, nego da se gosti brinu za svoje zdravlje – rekao je portparol kompanije Omar Tores.

At least we still get a lap around Cuba 😀 pic.twitter.com/Nj4TuXuc8y

— Alan Thomas (@alan_thomas13) January 10, 2019

Ipak, žurba da se kruzer vrati u luku nije bila zbog zabrinutosti za bolesne putnike i posadu, već da bi se on dezinfikovao za novu grupu putnika u nedelju.

- Povratak u subotu nam takođe daje više vremena da u potpunosti očistimo i izvršimo sanaciju broda pre sledećeg krstarenja – rekao je Tores priznajući da će se novih 8.000 putnika ukrcati u roku od 24 časa.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.