Izvor: B92, 06.Nov.2001, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LUKIC O IZVESTAJU HRV

Beograd -- Pominjanje mog imena u poslednjem izvestaju organizacije Hjuman Rajts Voc u kontekstu je identifikacije rukovodilaca staba policije na Kosovu i Metohiji u odredjenom peridu, izjavio je na konferenciji za novinare nacelnik resora Javne bezbednosti MUP Srbije Sreten Lukic. Nedavno je ova organizacija objavila izvestaj u kome se navodi da se medju rukovodiocima Vojske i policije koji su bili aktivni tokom krize na Kosovu nalazi i ime Sretena Lukica. Ponavljajuci da je bio rukovodilac >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << staba policije u Pokrajini oko godinu dana, Lukic je rekao da je stab i celokupan sastav preuzeo niz mera u cilju sprecavanja i suzbijanja krivicnih dela koja se moderno nazivaju ratni zlocini.

"Samo za vreme bombardovanja protiv 734 izvrsioca podnete su krivicne prijave zbog izvrsenih 830 krivicnih dela na stetu Albanaca. Od tog broja je bilo 57 pripadnika ovog ministarstva, aktivnog i rezervnog sastava, i protiv 53 pripadnika Vojske Jugoslavije koji su nakon identifikovanja predati nadleznim vojnim organima, a ostalo su civili.

To su neke od cinjenica koje govore o aktivnostima i merama koje su i u tim uslovima preduzimane za suzbijanje vrsenja krivicnih dela i o merama koje su preduzete kada se saznalo za izvrsenje krivicnih dela", rekao je Lukic.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.