LUKAŠENKO POTPISAO VAŽAN DEKRET: U slučaju da bude ubijen njegova ovlašćenja prelaze na ovaj organ

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Maj.2021, 10:28

LUKAŠENKO POTPISAO VAŽAN DEKRET: U slučaju da bude ubijen njegova ovlašćenja prelaze na ovaj organ

Šef države je prošlog meseca najavio da planira da promeni važeće mehanizme vlasti u Belorusiji

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko, potpisao je dekret kojim se omogućava transfer predsedničkih ovlašćenja na Nacionalni savet bezbednosti, u slučaju da on bude ubijen ili iz bilo kojih drugih razloga onesposobljen da obavlja predsedničke dužnosti, navela je danas državna agencija BELTA, prenosi Rojters.

Lukašenko je prošlog meseca najavio da planira >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da promeni važeće mehanizme vlasti u Belorusiji, u okviru kojih je bilo predviđeno da predsednik vlade preuzima predsednička ovlašćenja u slučaju da predsednik nije u stanju da obavlja svoje dužnosti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.