LUKAŠENKO IZDAO STRAŠNO UPOZORENJE: Situacija kao pred Drugi svetski rat, hoće da nas uljuljkaju kao Crvenu armiju

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Avg.2020, 21:38

LUKAŠENKO IZDAO STRAŠNO UPOZORENJE: Situacija kao pred Drugi svetski rat, hoće da nas uljuljkaju kao Crvenu armiju

Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko kaže da ga sadašnja situacija na zapadnoj granici zemlje podseća na stanje u Sovjetskom Savezu pred Drugi svetski rat.

Lukašenko je posetio Oršu, grad na severoistoku zemlje u Vitepskoj oblasti, i tamo je napravio paralelu sa situacijom pred početak Drugog svetskog rata kada su "sovjetsku vojsku uljuljkivali i ona na kraju nije bile spremna da odgovori na agresiju".

- Učio sam istoriju i znam to. I zato izvodim zaključke. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Za mene je to bila lekcija. Zato sam bio prinuđen da pola vojske stavim u punu borbenu gotovost i da praktično okružim Grodno kako ne bi gledali u taj naš biser - rekao je beloruski predsednik.

Beloruske vlasti su ranije izrazile zabrinutost zbog pojačane aktivnosti NATO kod zapadnih granica Belorusije, posebno na teritoriji Poljske i Litvanije.

Lukašenko je nedavno rekao da će Belorusija bez upozorenja reagovati u slučaju povrede granice zemlje.

On je tako reagovao nakon što je od Ministarstva odbrane dobio informacije o učestalim letovima u blizini granice.

- Bez upozorenja! Ako oni povrede našu državnu granicu mi ćemo reagovati bez upozorenja - rekao je on tokom obilaska vojnog poligona nedaleko od grada Grodno na zapadu zemlje.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.