LUKAŠENKO IMENOVAO NOVOG PREMIJERA: Nekadašnji predsednik vojnog industrijskog komiteta na ČELU BELORUSKE VLADE!

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Jun.2020, 17:24

LUKAŠENKO IMENOVAO NOVOG PREMIJERA: Nekadašnji predsednik vojnog industrijskog komiteta na ČELU BELORUSKE VLADE!

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko imenovao je predsednika Državnog vojno-industrijskog komiteta Romana Golovčenka za novog premijera Belorusije.

Lukašenko je rekao da nema zamerke na rad bivšeg premijera Sergeja Rumasa i pozdravio je njegove planove da se bavi biznisom.

Golovčenko (47) je bio glavni stručnjak državnog sekretarijata beloruskog Saveta bezbednosti od 1997. do 2002. godine, a od 2002. do 2005. godine radio je kao zamenik šefa odeljenja u >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Kancelariji generalnog tužioca.

Nakon toga, od 2005. do 2006. godine bio je viši savetnik u odaljenju za spoljne poslove u kancelariji predsednika Belorusije, a od 2006. do 2009. godine, bio je viši savetnik u državnom sekretarijatu beloruskog Saveta bezbednosti.

Potom je radio u beloruskoj ambasadi u Poljskoj, a u periodu od 2013. do 2018. godine bio je ambasador Belorusije u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Od 2018. godine se nalazio nacelu Državnog vojno-industrijskog komiteta.

Lukašenko je sinoć potpisao ukaz kojim se raspušta Vlada Belorusije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.