LUKA (12) OD ŠOKA U KAMIONU BEŽAO OD POŽARA: Zgrabio psa i nestao dok se tata Ivan borio sa vatrom!

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Dec.2019, 01:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LUKA (12) OD ŠOKA U KAMIONU BEŽAO OD POŽARA: Zgrabio psa i nestao dok se tata Ivan borio sa vatrom!

Luka od šoka nije znao gde da beži, pa je sa psom seo u bratov kamion i krenuo da vozi. .

Vatrogasci u Australiji spasli su dečaka Luku (12), koji je u strahu zbog požara koji divlja u toj zemlji, pobegao iz grada bratovim kamionom.

Bizarna situacija dogodila se gradu Mogumber nedaleko od Perta, a policija je ubrzo locirala dečaka i odvela ga na sigurno. Dečaka su otac Ivan i stariji brat ostavili samog u kući i otišli u njivu da pokušaju da obuzdaju požar >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << koji se sve više približavao njihovom imanju.

U strahu da mu se nešto loše ne dogodi, dečak je uzeo psa i seo u bratov kamion, koji je bio parkiran u dvorištu, i krenuo da potraži utočište.

Sat vremena kasnije vatrogasci su uočili dečaka za volanom i zaustavili ga.

- Tipično farmersko dete, bio je veoma pametan. Mislim da je jedini problem bio to što nije znao gde da ide, jer zbog svog tog dima nije mogao da vidi put - rekao je Kreg Spenser iz vatrogasne brigade.

Nakon što su ga pronašli, vatrogasci su dečaka doveli u policiju gde ga je preuzeo otac koji je rekao da je veoma ponosan na sina. Ispričao je kako ga je učio da vozi otkako je dečak imao sedam godina i to zbog situacija kao što je ova.

Podsetimo, stravični požari već danima divljaju u Australji. Vatra koja je zahvatila više od 13.000 hektara zemlje stavljena je danas pod kontrolu, a evakuisano stanovništvo vraća se kućama.

U međuvremenu je izdato i novo upozorenje zbog požara u kojem je stradalo 20 kuća nedaleko od Sidneja.

Inače, od septembra je u požarima u ovoj zemlji poginulo šestoro ljudi i uništeno je više od 700 domova.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.